Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/15/2006: "Condoomsleutelhangers leiden tot controverse in VS"

Rechtse christelijke groepen in de VS maken zich boos over de verkoop van condoomsleutelhangers waarop ondermeer Michelangelo's Sixtijnse Kapel zo gewijzigd is dat God Adam een condoom aanreikt.
Michaelanglo-keychain (9k image)
De gewraakte sleutelhanger
De sleutelhangers die het gebruik van condooms moeten stimuleren, zijn afkomstig van Planned Parenthood of Connecticut, een keurige Amerikaanse organisatie voor gezinsplanning.
Klik op meer.

De Catholic Action League of Massachusetts protesteert tegen de 'bedorven moraal' en de 'minachting voor de gevoeligheid van katholieken' die tot uitdrukking zou komen in de sleutelhangers. Deze conservatieve christelijke organisatie is bekend vanwege haar anti-abortus standpunt. Ze raakte eerder in opspraak door haar weerzin tegen het homohuwelijk en de vervolging van homo´┐Żs die tegen haar demonstreerde.

Het Massachusetts Family Institute noemt de sleutelhanger met het beeld van de Sixtijnse kapel 'zeer wreed en lomp'. De benadering richting jongeren moet gericht zijn op onthouding van sex voor het huwelijk, aldus deze groep.

De serie grappige sleutelhangers telt 28 verschillende ontwerpen en is al een jaar op de markt. Op een ander exemplaar staat een afbeelding van een baby getooid met de slogan 'Condooms zijn goedkoper dan luiers'. Ook is er eentje met het vrijheidsbeeld dat een condoom in plaats van een toorts vasthoudt: 'Wear with with pride' ('Draag met trots') staat erbij. Ze kosten 3 dollar per stuk.

De controverse over de sleutelhangers leidde tot een dusdanig bezoek aan de website van Planned Parenthood of Connecticut dat het een tijdje van het net is geweest. Meer dan 100.000 bezoekers bezochten de site nadat internetcolumnist Matt Drudge een rechts-christelijke verklaring publiceerde die de sleutelhangers veroordeelde als 'godslasterlijk'.

De talloze bestellingen jagen de verkoop van de sleutelhangers tot ongekende hoogte volgens Planned Parenthood of Connecticut. De variŰteit van de hangers is ingegeven door de wens om zo veel mogelijk mensen aan te kunnen spreken op het gebruik van condooms.

Een overzicht van alle sleutelhangers vind je hier.

3 Reacties


Ik begrijp 'het' in deze zin niet: "De controverse over de sleutelhangers leidde tot een dusdanig bezoek aan de website van Planned Parenthood of Connecticut dat het een tijdje van het net is geweest." Er staat nergens een onzijdig woord in die zin. Ik neem dus maar aan dat jullie 'de website' bedoelen: dan moet je spreken van 'ze' of 'die'. Of denken jullie aan het Engelse 'it'? Dat is dan fout.

Zijn jullie nou anarchisten, je laten beheersen door een andere taal, terwijl je je eigen taal ook kunt spreken? In het Engels kan 'it' verwijzen naar ieder mogelijk woord, omdat het Engels het onderscheid tussen mannelijke, vrouwelijke en onzijdige zelfstandige naamwoorden niet kent. Het Nederlands kent dat onderscheid wel, en het is helemaal geen probleem om dat zo te houden.

zei: Jopie op 16/01/2006 om: 12:45u

Oftewel: wie constant het Nederlands verengelst, werkt mee aan het Amerikaanse cultuurimperialisme. Gewoon goed Nederlands is dus ˇˇk een anarchistisch thema.

zei: Jopie op 16/01/2006 om: 12:47u

Is Michelangelo God, volgens die katholieken? Ik denk dat hun nog het een en ander bijgebracht moet worden. En nee, Jopie, ik denk niet dat Arend door "het" te gebruiken in deze zin een anglicisme begaat. Het Genootschap Planned Parenthood is volgens mij onzijdig.... smile

zei: Prul op 16/01/2006 om: 01:05u


Powered by Greymatter