Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/14/2006: "Omslag organiseert informatiedag co÷peraties Longo Mai"

Omslag organiseert op zaterdag 18 maart 2006 een informatiedag over de co÷peraties van Longo Mai.
lm-lesmagnans (15k image)
In Les Magnans heeft de co÷peratie een vakantieoord Les Saisons
De dag vindt plaats bij Omslag aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven en duurt van 12:00-17:00 uur. Wie wil kan na afloop blijven mee-eten.
Klik op meer.

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die meer wil weten over de idealen, de geschiedenis en het dagelijks leven op de cooperaties van Longo Mai. Tevens dient dag als kennismakingsbijeenkomst voor mensen die overwegen mee te gaan met de busreis naar Longo Mai, komend voorjaar.

Want: Omslag en Longo Mai hebben het plan opgevat om van 28 april t/m 7 mei 2006 een busreis vanuit Nederland te organiseren naar zes politieke/zelfvoorzienende cooperaties van Longo Mai in Frankrijk en Zwitserland.

Kijk hiervoor uitgebreide informatie over de co÷peraties van Longo Mai en over de busreis.

Gezien de verwachte grote belangstelling voor de informatiedag is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Bel daarvoor 040-2910295 of mail naar of mail naar dit adres.

Deelname aan de dag kost 'wat het je waard is' (dus niet gratis!) Geef bij je aanmelding aan met hoeveel personen je wilt komen en of je wilt mee-eten (biologisch-vegetarisch).

Het programma van de kennismakingsdag is overwegend algemeen-informatief en interessant voor iedereen die meer over de cooperaties van Longo Mai en hun activiteiten wil weten. Daarnaast is er ook praktische en inhoudelijke informatie over de voorgenomen busreis.

Caroline Meijers, al vele jaren verbonden aan de cooperaties van Longo Mai, zal op 18 maart uitgebreid vertellen over de ruim dertigjarige geschiedenis van de cooperaties, waarvan de eerste onstond in 1973 in de nasleep van de studentenprotesten. Anno 2006 zijn er cooperaties in Frankrijk (5), Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Oekraine, een vluchtelingencooperatie in Costa Rica en een kantoor in Basel (Zw).

Caroline presenteert Longo Mai aan de hand van video's, foto's, nieuwsbrieven, een recent uitgekomen boek en met producten die op de co÷peraties worden vervaardigd.

De informatiedag begint met een biologisch-vegetarische lunch (zelf brood meenemen kan ook). Wie wil kan ook na afloop blijven mee-eten.

Iets over de busreis naar Longo Mai

Tijdens de busreis naar Longo Mai zullen zes cooperaties in Frankrijk en Zwitserland worden bezocht, waar uitgebreide rondleidingen worden gegeven en waar men alle tijd neemt om vragen te beantwoorden en samen in gesprek te gaan (er gaat een Nederlandse tolk mee!) De reis zal doorgaan bij een minimum aantal van vijftien deelnemers. We reizen met een 'eigen' bus. De vertrekdatum is vrijdagochtend 28 april en op zondagavond 7 mei zijn we weer terug in Nederland.

Deelname kost rond 700 euro per persoon, inclusief reis, overnachtingen, excursies en alle (biologische) maaltijden.

Op dit moment hebben al zo'n dertig mensen serieuze belangstelling voor de reis getoond. Wie ook graag mee zou willen moet dat tijdig melden bij Omslag. Aanmeldingen zijn pas definitief na betaling van (minimaal de helft van) de reissom. Deelnemers ontvangen daarover persoonlijk bericht.

Bel voor vragen, aanmelding voor de informatiedag op 18 maart en/of als potentiele deelnemer aan de reis, met Omslag: 040-2910295, of mail naar Omslag

Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven -
040-2910295 - http://www.omslag.nl


Powered by Greymatter