Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/13/2006: "Manifestatie voor Iraanse vluchteling Mehdi in Den Haag"

De Fabel van de illegaal roept iedereen op om deel te nemen aan een manifestatie voor de hongerstakende Iraanse vluchteling Mehdi Hooshyar.
ophanging-iran-1 (27k image)
De rechtspraktijk in Iran...
De actie vindt plaats op dinsdag 17 januari 2006, bij de Tweede Kamer op het Plein in Den Haag, hoek Korte Vijverberg, van 12:00 tot 16:00 uur.
Klik op meer.

De manifestatie is georganiseerd door het Platform Red Mehdi, dat eist dat de Nederlandse overheid Hooshyar asiel verleent.

Hooshyar is sinds 26 november 2005 in hongerstaking tegen de onterechte afwijzing van zijn eerdere asielaanvraag. Als hij wordt gedeporteerd naar Iran, dan loopt zijn leven gevaar, vanwege zijn activiteiten in de studentenbeweging en zijn christelijke geloof.

Inmiddels heeft hij een nieuw asielverzoek ingediend. De manifestatie is bedoeld om Tweede Kamer-leden op te roepen om tijdens het parlementaire vragenuurtje bij de verantwoordelijke minister Verdonk en anderen aan te dringen op een verblijfsvergunning voor Hooshyar. Omdat de hongerstaking al zo lang duurt, is meer politieke druk hard nodig.

Op de site van kun je een poster op A4 formaat downloaden.

Het Platform dat zich bekommert om de Iraanse vluchteling, liet vandaag het volgende weten:

Beste mensen,

Er is een hoop nieuws te vertellen vandaag. Om te beginnen heeft onze advocaat, mr. Van Zundert bezoek gebracht aan Mehdi in Zestienhoven. De advocaat heeft protest aangetekend tegen het feit dat het personeel van het uitzetcentrum zijn kamer vol zet met eten, terwijl Mehdi zijn actie wil doorzetten. Het bericht hierover is door ANP verspreid. Volgens mr. Van Zundert is Mehdi �geestelijk sterk� omdat hij ge�nformeerd is over de steun vanuit de verschillende hoeken van de samenleving.

Oproep voor georganiseerd vervoer i.v.m. demonstratie

Een groep van Platform-leden heeft een demonstratie georganiseerd voor a.s. dinsdag bij de Tweede Kamer in Den Haag. (Zie voor meer details ook de website). Wel willen we hier vragen of mensen in de gelegenheid zijn daarbij aanwezig te zijn. Bovendien vragen we jullie om na te denken over mogelijkheden van gezamenlijk vervoer (carpoolen?). Heb je een idee, stuur een e-mail naar ons.

Bisdommen

Het Platform heeft eergisteren een e-mail gestuurd naar de bisdommen in Nederland en een aantal vragen gesteld. Van het bisdom Rotterdam hebben we reeds een reactie ontvangen. De bisschop is op de hoogte van de Mehdi�s verblijf in Zestienhoven, heeft verwezen naar een contactpersoon bij de Tweede Kamer (commissie Justitia en Pax) en zal de justitiepater van Zestienhoven vragen om bij Mehdi op bezoek te gaan.

Politiek: Tweede Kamer

N.a.v. onze/jullie tweede mailactie zijn er reacties gekomen van enkele Tweede Kamerleden. De SP heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan minister Verdonk m.b.t. Mehdi�s asielzaak en zijn �arrestatie� van afgelopen maandag voor het gebouw van het ministerie van Justitie. De SGP heeft contact opgenomen met Mehdi�s advocaat. De SGP stelt dat men zich niet inlaat met procedures die nog lopen, maar men heeft de advocaat verzocht om op de hoogte gehouden te worden.

Jongste steunbetuiger is negen jaar

Kippenvel kregen wij van twee nieuwe supporters en hun inhoudelijke reactie. Natuurlijk onmiddellijk geplaatst onderaan de lijst van nieuwe leden, maar voor jullie hier nog even gekopieerd:

� Karel Ekkers, 9 jaar, uit Veere
"Beste Mehdi, ik ga speciaal voor jou vandaag een spreekbeurt doen,omdat ik het heel erg vind dat je weer terug moet na al die jaren. Als ik de baas van Nederland zou zijn, dan mocht je van mij zeker blijven! Want ik ben een goed mens en wil graag dat andere mensen ook veilig in leven kunnen blijven. Hoe gaat het met jou? Ik hoop goed en dat je ook weer wat gaat eten! Misschien na mijn spreekbeurt, gaat mijn hele klas je ook steunen."

� Esther Bijlefeld
"Lieve Mehdi, ik ben heel erg bezig met jou vanaf het moment eind november, daarvoor heb ik een paar keer met je mogen spreken op het werk en ik vind je een heel bijzonder persoon,met een enorme uitstraling. Een echt christelijk mens zoals er maar weinig zijn en een groot gevoel voor rechtvaardigheid en een enorme levenslust en kracht. Zo'n persoon kan gewoon niet gemist worden in onze samenleving,want er zijn er veel te weinig. Zeker niet door je uitwijzing naar je verschrikkelijke geboorteland. Er zijn een heleboel mensen nu die toch echt strijden voor je, en natuurlijk ook zeker voor andere slachtoffers van deze regering. Maar kan jij ons ook nog een klein beetje hoop geven ,hoop dat onze strijd ook voor jou nog zin heeft??? Heel veel sterkte en wijsheid voor je Mehdi. Vanaf hier veel geloof en kracht naar je toegezonden."

Met vriendelijke groet,
Het Platform 'Red Mehdi'

Meer informatie kun je krijgen via dit mailadres, de website van het Platform vind je hier.

2 Reacties


Dit had ik vanavond eerst hieronder in een redactioneel stuk geplaatst, naar aanleiding van "de vuchtelingencoalitie" SP-SGP:

"Schrijver dezes heeft - met de knijper op de neus - Groen Links gestemd in 2003 (vanwege de toestand), en heeft naar deze fractie geschreven in verband met Mehdi. Ook als anarchist moet je daar niet voor terugschrikken. GroenLinks zal evenwel geen actie ondernemen want "een overgrote meerderheid steunt het beleid". Je begrijpt niet waarom die club nog bestaat."

zei: Prul op 14/01/2006 om: 12:17u

wat een vreselijke foto! de doodstraf moet wereldwijd afgeschat en levenslang ook!

zei: geschokt op 14/01/2006 om: 13:21u


Powered by Greymatter