Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/13/2006: "Politie is vooraf niet getipt over moord Louis Sévčke"

Familie en vrienden hebben vandaag tegengesproken dat de Nijmeegse politie van te voren op de hoogte zou zijn gesteld dat Louis Sévčke gevaar zou lopen.
HarmJacobs (9k image)
Harm Jacobs gaat er voor!
Idols-finalist Harm Jacobs werd vandaag in De Gelderlander opgevoerd alwaar hij laat weten dat de politie kort voor de moordaanslag op de Nijmeegse actievoerder anoniem was getipt.
Klik op meer.

Harm Jacobs, kraker en barman in café De Plak, laat in de krant weten de anonieme tipgever te kennen. Ook was hij een goede bekende van de vermoorde Sévčke.

Dat hij met het ‘nieuws’ niet eerder naar buiten kwam, wijt hij aan het focussen op zijn onluikende zangcarričre. Toen de politie hem echter via zijn werkgever bleek te zoeken, heeft hij zich na aandringen van zijn vrienden alsnog gemeld en de politie op de hoogte gebracht. Hoe hij aan zijn informatie kwam, wilde hij aan De Gelderlander niet kwijt.

Dezelfde anonieme tipgever zou de politie na de moord op Louis Sévčke andermaal anoniem gebeld hebben, volgens Jacobs.

Familie en vrienden van Louis Sévčke lieten vervolgens weten contact te hebben gehad met de anonieme tipgever. Hieruit is gebleken dat “het verhaal in de Gelderlander niet klopt. Door geruchten is er een verband gelegd tussen de anonieme tip en de moord. Daarom is de tipgever door de politie verhoord. De anonieme tip had echter niets te maken met de moord op Louis.”

De politie Gelderland Zuid ontkent eveneens het bericht dat er sprake zou zijn geweest van een anonieme tipgever.

Tevens laten ‘Familie en Vrienden’ weten dat de tipgever na de moord op Louis niet opnieuw contact heeft opgenomen met de politie. “Wij waarborgen de anonimiteit van de tipgever en de inhoud van de tip.” De Gelderlander wordt een “gebrek aan gedegen onderzoek” verweten en zou aan een “tunnelvisie” leiden.

Daaraan moet echter wel toegevoegd worden dat de politie en ook justitie aanvankelijk weigerden aan het artikel van De Gelderlander mee te werken. Daarmee liet ze de mogelijkheid van ‘wederhoor’ dus bewust onbenut. Pas na publicatie van het verhaal kwam de politie met een verklaring waarin de beschuldiging “met kracht” wordt ontkend.

Voorts kunnen we stellen dat de politie zelf deze ‘affaire’ heeft onderschat. Naar aanleiding van het gesprek dat zij had met de Idols-finalist (die immers op dat moment liet weten in de veronderstelling te verkeren dat er sprake zou zijn van een anonieme tipgever) had ze kunnen concluderen dat er dus sprake was van zekere geruchten, maar men heeft er dus voor gekozen zowel Jacobs als de buitenwereld onwetend te houden over de ware aard van de tip(gever) met alle gevolgen van dien.

2 Reacties


De Gelderlander heeft trouwens helemaal niet met Harm Jac0bs gesproken. Jacobs ontkent dat. Paul Bolwerk is een fantast...

zei: PAUL BOLWERK op 14/01/2006 om: 04:32u

Popie-jopie soap debiel wil de aandachts-flikker TV contest winnen (nee: dat is geen homo, maar iemand die maar wat heen en weer loopt te flikkeren, net zoals het continu aan- en uitzetten van een lamp om aandacht te trekken)

Maar hoe kan dit dan: “Wij waarborgen de anonimiteit van de tipgever en de inhoud van de tip.”

Dus er is een tipgever en er is een tip. Bovendien is de inhoud van die tip zodanig belangrijk, dat er over gezwegen moet worden.
Geen tipje van de sluier, geen algemene plausibele verklaring hoe die vergissing tot stand is gekomen. Nul komma nada.

Soms ben ik maar wat blij met de 'vrije' officiele media zoals we die in NL kennen. Bieden sommige activistische organen daar uberhaupt wel een vooruitgang voor?

zei: Marconi op 14/01/2006 om: 10:48u


Powered by Greymatter