Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/12/2006: "Actie “Gezinnen worden niet uit elkaar gerukt”"

Op 9 februari 2004 heeft minister Verdonk de Tweede Kamer meerdere keren gezegd: “Uitgangspunt is dat ik gezinnen niet wil scheiden, laat dat duidelijk zijn.“
sbp-logo (6k image)
Eerder heeft Stichting Buitenlandse Partner een overzicht van de politieke ontwikkelingen omtrent dit onderwerp gepresenteerd. Daaruit blijkt dat er niet veel van die uitspraak klopt.
Klik op meer.

Stichting Buitenlandse Partner wil de politiek ervan overtuigen dat er door het huidige beleid wel
gezinnen uit elkaar gerukt worden, en er velen moeten leven onder dreiging daarvan, en er mensen noodgedwongen van elkaar gescheiden leven.

De Stichting Buitenlandse Partner en vluchtelingen- en migrantenorganisaties vragen daarvoor uw hulp. Ze willen per email inzendingen vanuit de hele samenleving binnen krijgen, waaruit zal blijken dat dit beleid onmenselijk is, niet volgens fundamentele mensenrechten is, en mede daarom op zeer korte termijn moet veranderen. Zij zullen alle inzendingen overhandigen aan alle Tweede Kamerfracties, dus alle politieke partijen in de Tweede Kamer.

Herkent u zichzelf in een van onderstaande situaties, en wilt u daar over de beleidsmakers inlichten, stuur dan per email uw verhaal over uw ervaringen. Alle inzendingen zullen discreet worden behandeld, en zijn uitsluitend bestemd voor de politiek.

- Nederlanders, getrouwd (of een langdurige relatie) met asielzoekers, met of zonder kinderen, waarvan de partner is uitgezet, of met uitzetting bedreigd wordt.
- Asielzoekers, getrouwd (of een langdurige relatie) met een asielzoeker, met of zonder kinderen, waarvan een van de partner is uitgezet, of met uitzetting bedreigd wordt.
- Echtgenoten of partners met een langdurige relatie (en evt. kinderen), die vanwege de eisen voor mvv, dus ook het inkomens-vereiste noodgedwongen van elkaar gescheiden moeten leven, of met gedwongen scheiding bedreigd worden.
- Medewerkers vluchtelingenorganisaties die over hun ervaringen met deze doelgroep willen vertellen.
- Onderwijzers, die in hun werkomgeving te maken hebben met kinderen waarvan een van beide ouders is uitgezet, of met uitzetting bedreigd wordt.
- Hulpverleners die met bovenstaande doelgroep te maken heeft en hun ervaringen willen vertellen.
- Ouders of andere direct betrokkenen, van mensen uit de bovenstaande doelgroep, die hun ervaringen willen vertellen.
- Medewerkers mensenrechten organisaties die kunnen toelichten waarom dit beleid niet strookt met fundamentele mensen- en kinderrechten.

Stuur uw inzending naar Stichting Buitenlandse Partner of Dhr. W. J. Potijk van Steunpunt Friesland Vluchtelingenhulp.

Ook mag iedereen gewoon zijn mening geven wat u er van vindt dat gezinnen wel uit elkaar gerukt worden, of moeten leven onder dreiging daarvan. Ook die inzendingen zullen aan de politiek overhandigd worden.

Alvast bedankt voor de medewerking, we houden jullie op de hoogte van het verloop van deze aktie.

Deze acie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Buitenlandse Partner en vluchtelingen - en migrantenorganisaties en wordt ondersteund door:
Steunpunt Friesland Vluchtelingenhulp
Huize "Plexat", Musselkanaal. (Noodopvang), www.huizeplexat.nl

Deze oproep en reacties daarop staan ook op de mailadres van Stichting Buitenlandse Partner.


Powered by Greymatter