Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/12/2006: "Het eten staat klaar voor Mehdi"

Het is een joodse traditie, het is een islamitische wijsheid - maar een tekst van die strekking uit de bijbel voor de christenen weet ik even niet: wie een mens redt, redt de hele mensheid.
Het kabinet-Balkenende en speciaal de ministers Donner en Verdonk zullen zich er zeker niet op beroepen als het om Mehdi Hooshyar gaat - en inderdaad, hij staat voor meer dan 26.000 mensen, hij staat in laatste instantie voor de mensheid.

hekschiphol (75k image)
Klik op meer

Het laatste nieuws:

"We staan op het punt onze 200ste supporter te begroeten! Dat vinden we met z'n allen een geweldig succes maar we gaan niet op onze lauweren rusten. We blijven nieuwe steun bij het Nederlandse volk zoeken en hopen van harte dat jullie mee willen blijven zoeken naar nieuwe supporters van Mehdi.

Mehdi is nog steeds in hongerstaking. Maandag a.s gaat hij naar Schiphol (nee, niet schrikken) omdat daar 1 van de 2 IND-faciliteiten van Nederland zijn om een asielinterview af te nemen. Onze advocaat mr. Van Zundert zal Mehdi voorbereiden op dat interview (morgen) en zal hem daarbij ook maandag begeleiden.

Waar wij bang voor zijn is dat Mehdi's asielzaak door de IND niet zorgvuldig kan worden beoordeeld vanwege de politieke druk. Hoe bedoelen we dat? Wij zijn bang dat mevrouw Verdonk Mehdi als voorbeeld wil stellen zodat andere asielzoekers niet het idee krijgen dat een hongerstaking automatisch tot een verblijfsvergunning leidt.

Mevrouw Verdonk moet beseffen dat een onzorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden die terzake zijn, onherroepelijk zal leiden tot veel protest vanuit de samenleving (wij!) en dat dit consequenties zal hebben voor haar politieke carriere wanneer zij koste wat kost Mehdi gaat terugsturen naar Iran. Dit moeten wij met z'n allen tegenhouden.

Een dergelijke fout is namelijk op geen enkele manier goed te maken. Dit is niet het zoveelste voorbeeld dat in de 'sorry-cultuur' valt glad te strijken."

We helpen het jullie hopen, redmehdi.com, maar fiducie in een minister van wie haar voorgangers, Cohen en zelfs Nawijn, zeggen dat ze te hard is - we brengen het niet op. Een tweede termijn als minister zit er waarschijnlijk toch niet in.

De Association des Chercheurs Iraniens heeft een heel verweerschrift geschreven van zeven pagina's over waarom Mehdi niet teruggestuurd moet worden. Omdat er op het ministerie waarschijnlijk niemand slim genoeg is om Frans te lezen, is het in het Engels. Ik hoor het de IND al zeggen: het staat niet in de wet in Iran dat je als afvallige gedood moet worden. Want Cohen en Nawijn hebben hun instructies achtergelaten...

De pdf van zeven pagina's met verweerschrift van de ACI is via de site te bereiken.


Powered by Greymatter