Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/11/2006: "Mehdi op Zestienhoven"

De Immigratie- en Naturalisatiedienst barst van de deskundigen op het gebied van landen waar vluchtelingen vandaankomen. De conclusie is altijd dat het verhaal van de vluchteling niet geloofwaardig is. Tenzij je doodgemarteld en verbrand bent, zoals een kameraad ooit nauwelijks grappend zei, dan mag je in Nederland blijven (het bleek profetisch). De roman Het achtenveertigste uur van Matsier licht ook een tipje van de sluier.

Mehdi Hooshyar zit inmiddels in een uitzetcentrum, meldt zijn steungroep.

zestienhoven (18k image)
Klik op meer

"Gisteravond bleek dat Mehdi van de gevangenis in Schevingen was overgeplaatst naar het uitzetcentrum Zestienhoven in Rotterdam. Jullie begrijpen dat dit behoorlijke paniek bij ons teweeg bracht. Vanochtend hebben wij met Mehdiís advocaat contact opgenomen en hij heeft voor ons geÔnformeerd naar Mehdiís verblijfplaats. Dat werd bevestigd.

In verband met Mehdiís gezondheid was het van het grootste belang dat de artsen zijn mond hebben geopend, maar dat wil nog niet zeggen dat Mehdi stopt met zijn hongerstaking. Vanmiddag hebben wij daarom kort telefonisch contact met Mehdi zelf gehad. Mehdi was vreselijk bang om uitgezet te worden naar Iran. Hij smeekte ons om hem te redden. Wij hebben hem onze steun verzekerd en daarop werd hij wat rustiger.

We hebben opnieuw contact gehad met de internationale organisaties die van Mehdiís situatie op de hoogte zijn en we zijn bezig om nog meer internationale aandacht te vragen. Verder hebben wij nog allerlei andere ideeŽn om mensen en organisaties achter ons te krijgen. Wanneer we daarin succesvol zijn, zullen we jullie dat laten weten. Aarzel niet om met jullie eigen ideeŽn ons te benaderen.

Tot slot een positief bericht. Gisterenmiddag heeft Mehdiís advocaat een nieuwe asielaanvraag gedaan bij de IND. De advocaat baseert zich op nieuwe feiten, namelijk zijn bekering tot het Christendom. Om (hem en ons) onverklaarbare wijze was dit feit niet genoemd in zijn laatste asielaanvraag."

Red Mehdi


3 Reacties


Sterkte Mehdi! Ik sta achter je.

zei: A.P. op 12/01/2006 om: 14:55u

Vanaf mijn website kun je twee posters downloaden voor Mehdi. Ze zijn in word.doc, A4 formaat, zwart wit. Uitprinten, vergroten naar A3 en klaar. Tevens geschikt voor het maken van sandwichborden!

nederlandstalige poster: http://www.jokekaviaar.nl/DITISMEHDIHOOSHYAR.doc

engelstalige poster: http://www.jokekaviaar.nl/THISISMEHDIHOOSHYAR.doc

zei: Joke Kaviaar op 12/01/2006 om: 15:52u

Op de poster van Joke Kaviaar staat www.redmehdi.nl, maar dat moet zijn www.redmehdi.com

zei: c op 12/01/2006 om: 20:35u


Powered by Greymatter