Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2006: "Mehdi - uitgeprocedeerd dus illegaal"

"Hij is nu eenmaal een uitgeprocedeerde asielzoeker en dus illegaal in Nederland." Een citaat van een medewerker van het ministerie van justitie naar aanleiding van de opname van Mehdi Hooshyar in de psychiatrische afdeling van de gevangenis te Scheveningen.

scheveningen (20k image)
Klik op meer

De verklaring van de steungroep over het gebeurde van de dag. Zoals wel vaker wat betreft vluchtelingen vinden de kleine christelijke partijen en de kleine linkse partij(en?) elkaar op dit punt. Je weet nooit waar de Ware Coalitie zou kunnen zitten.

"Nadat we nog niet eens de schok van gisteren te boven zijn gekomen, hebben we de koppen bij elkaar gestoken om voor Mehdi door te blijven vechten samen met jullie.

Vanochtend om 9 uur hebben we contact gehad met Mehdi's advocaat. Deze vertelde dat Mehdi enorm zwak is geworden, maar dat is begrijpelijk na 46 dagen hongerstaking. De advocaat heeft hem gezien in de gevangenis van Scheveningen op de psychiatrische afdeling. Mehdi is mentaal zeer sterk, aldus onze advocaat. De directeur is van plan om Mehdi's mond te laten openen uit medische overwegingen. Op de vraag of hiervoor regel- en wetgeving bestaat, kon de advocaat geen antwoord geven. De directeur gaat proberen Mehdi hiermee in te laten stemmen.

De IND heeft met de advocaat gesproken over het indienen van een nieuwe aanvraag op basis van de nieuwe feiten, met name zijn bekering tot het christendom en de risico's die verbonden zijn met een eventuele terugkeer. Verder hebben we een bevestiging gehad vanuit het ministerie dat onze brief inzake Mehdi is ontvangen door minister-president Balkende. Het Bureau heeft de verantwoordelijke ministers op de hoogte gebracht van deze brief.

Verschillende afdelingen van Groen Links en SP in het land hebben hun steun betuigd en zijn druk bezig om op landelijk niveau vragen te stellen. Op de weblog van Jan Marijnissen (SP) stonden vanmiddag 38 reacties m.b.t. Mehdi's arrestatie. Voor wie wil, ga maar eens kijken en discussieer vooral mee.

Vandaag hebben we contact gehad met een gerespecteerde internationale mensenrechtenorganisatie die zich in Mehdi's zaak gaat verdiepen. Wij zijn verzocht om geen naam te noemen. De media volgt Mehdi's zaak met grote bezorgdheid. De Telegraaf, Omroep Zeeland, PZC en Volkskrant hebben of met het Platform of met de advocaat gesproken. Minstens zeven interviews zijn afgenomen.

Tot slot hebben we een zeer bemoedigend telefoontje gehad van de heer J. Bart, co�rdinator van de Evangelische Omroep afdeling Veere. Hij heeft toegezegd dat hij hun achterban zal vragen om Mehdi massaal te steunen."


Powered by Greymatter