Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2006: "Met de economie gaat het goed in Kenia"

Met de economie gaat het goed in Kenia, zo drukken deskundigen in het rijke deel van de wereld het uit. Dat er drie miljoen mensen dreigen te verhongeren door aanhoudende droogte staat geheel los van deze mededeling.
keniadroog (100k image)
Klik op meer

Het gaat goed met de economie van Kenia in de uitdrukkingswijze van belanghebbende propagandisten van de heersende kapitalistische orde, doordat het toerisme groeit, en de export van landbouwproducten. De helft van de export bestaat uit landbouwproducten, in de eerste plaats koffie(39%), thee (19%) en ananas. Producten overigens die uit veel andere landen ook ingevoerd zouden kunnen worden, zodat dit een wankele exportbasis is en blijft. Andere exportproducten: tarwe, suiker, sisal en pyrethrum (grondstof voor een insektenbestrijdingsmiddel).
Nederland is de derde afnemer van landbouwproducten van Kenia. Een belangrijk deel van de afname bestaat uit snij- of sierbloemen. Ruim een derde van het aanbod van bloemen via supermarktketens komt uit Kenia (voor het geval u zich nog afvraagt hoe er tulpen en narcissen in hartje winter kunnen staan); Israel (zijn hier "de gebieden" niet bij inbegrepen?), Zimbabwe (nog een land waar politiek-aangestuurde honger dreigt) en Ecuador zijn andere belangrijke supermarktbloemenlanden.

Vanuit Het Noorden wordt vooral geklaagd dat het investeringsklimaat in Kenia nog zo onzeker is door de corruptie. Over drie miljoen hongerende mensen in een uitdrogend land dat terwille van de Globale Markteconomie voedingsmiddelen en bloemen exporteert hoeven geen woorden vuil gemaakt worden. Dat is meer iets voor de Geldoffen en andere mensen die ons op de collectebus kunnen wijzen.


1 Reactie


slecht slecht slecht boos, grr boos, grr boos, grr blozen somber somber somber somber big grin big grin cool eh? slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht slecht nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken nadenken

zei: klaas op 10/01/2006 om: 12:29u


Powered by Greymatter