Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/10/2006: "Kap Schinveldse Bos gaat door, acties gaan ook door"

Vanmiddag 10 januari om 12 uur is er een demonstratie tegen de kap van het Schinveldse Bos, te beginnen voor het gemeentehuis.

boommin (4k image)
Klik op meer

Op het ogenblik dat dit geschreven wordt zitten er nog 22 mensen in boomhutten in het Schinveldse Bos. Het kappen is vanochtend opnieuw ter hand genomen. Bij het propagandaoffensief van het ministerie van oorlog in samenwerking met de PvdA-burgemeester hoorde ook dat de aannemer die deze kap op zich heeft genomen wel "bedreigd" zou worden. De wagens van dit bedrijf waren dan ook afgeplakt zodat de naam niet zichtbaaar zou zijn. Dat het om een Belgische aannemer te Hamont-Achel gaat kon moeilijk geheim blijven.
Ook deel van de propaganda is dat de overheid zich zo zorgen maakte over het welzijn van de actievoerenden. Uit een ANP-bericht:
"Maandag werd bekendgemaakt dat de overgebleven activisten van GroenFront! dekens en eten kregen uitgedeeld van politie en marechaussee, maar GroenFront! spreekt dit tegen. Volgens de organisatie heeft de politie juist voedsel en dekens van de actievoerders afgepakt. Pas na intensieve onderhandelingen werden de spullen teruggegeven."

2 Reacties


Goed om te horen dat ook de akties doorgaan. Zolang er onrecht geschied zal er tegenstand zijn

zei: nn op 10/01/2006 om: 16:19u

ben nog maar eens beschaamd belg te zijn

zei: jasper op 10/01/2006 om: 23:40u


Powered by Greymatter