Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/09/2006: "Hongerstaker Mehdi gearresteerd"

Den Haag. Vanmiddag om 12 uur was Mehdi in Den Haag bij het Ministerie van Justitie. Mehdi werd niet toegelaten tot het gebouw, ondanks het feit dat hij al 45 dagen in hongerstaking zat en het buiten erg koud was. In onze ogen was dat een behandeling gebaseerd op pure willekeur door een ministerie dat juist als taak heeft de rechtmatigheid te bevorderen.
mehdi1 (22k image)
Mehdi vandaag in Den Haag afgevoerd door politie
Een van de begeleiders van Mehdi mocht wel naar binnen om de documenten aan te reiken. Hij heeft ze overhandigd aan mevrouw mr. Jeannette F. van Leeuwen, chef Protocol. Bovendien heeft hij de situatie van Mehdi uitvoerig met haar besproken en aangegeven dat het Platform alle informatie vooraf ook al per post en mail hadden gestuurd. Verder heeft het Platform aangegeven dat Mehdi naar Den Haag was gekomen om te protesteren tegen de onrechtvaardige behandeling van zijn dossier.
Klik op meer !!

Na afloop van deze bespreking is buiten het kantoor aan Mehdi en de supporters en meegereisde pers verteld dat mevrouw Van Leeuwen het dossier van Mehdi met minister Verdonk diezelfde dag nog zou gaan bespreken. Ook zou Mehdi op dezelfde dag een antwoord krijgen. Deze belofte werd ons gedaan door het ministerie en het Platform vertrouwde daarop. Rond twee uur heeft een arts vervolgens de situatie van Mehdi (nog steeds in de buitenlucht) onderzocht en een persverklaring afgegeven.

Rond half vijf kwamen er twee politiebusjes aangereden. Tot stomme verbazing van het Platform stapte de politie uit en heeft Mehdi in zijn rolstoel meegenomen. De warme deken die voor hem was meegenomen, kwam bijna tussen de wielen terecht. De agent zei: ‘die heeft hij toch niet nodig’. Daarop hebben wij direct advocaat mr. Van Zundert geďnformeerd. Deze was vol ongeloof en heeft ons twee uur later laten weten dat Mehdi naar een psychiatrisch ziekenhuis is gebracht.

Het Platform is verbolgen over de manier waarop het ministerie en IND Mehdi vandaag hebben behandeld. Bovendien zijn in onze ogen Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur geschonden. Wij zullen hierop zeker terugkomen en zullen alles in het werk stellen om Mehdi te ondersteunen waar mogelijk.

platform 'red mehdi'
http://www.redmehdi.com

6 Reacties


Ik weet nog wel wat mensen rondlopen in het Haagse die voor spoedige definitieve opname in een psychiatrisch ziekenhuis in aanmerking komen, te beginnen met Donner zelf natuurlijk. Dat Mehdi hier wil wonen...
huilen

zei: Prul op 10/01/2006 om: 09:10u

Schande!!!!!!!!!!!!!
Schande aan de IND en aan de minister. Wat een aanfluiting. Wat een onprofessioneel gedrag. Cohen kom terug, alles is vergeven!

zei: A.P. op 10/01/2006 om: 09:22u

DOODSOORZAAK NR. 1 onder vluchtelingen in Nederland:
De beste politicus van 2005

Het is waar. Er kan er maar een de beste politicus van 'het' jaar zijn. Rita Verdonk is er trots op. Het is de titel van degene die geen stap afwijkt van de uitgezette koers. Dat is diegene die het meest meedogenloos is. Dat is diegene die geen middel schuwt om zich uit te laten roepen tot beste politicus van het jaar. Leugens. Verdeel en heers politiek bedrijven. Zichzelf de slachtofferrol aanmeten wanneer zojuist dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Congo. De Schipholbrand. De vogel van Verdonk. Mensen gaan uit wanhoop in hongerstaking. Of beter gezegd, omdat dit hun laatste hoop is. De dood wacht hoe dan ook. Misschien laat deze zich afwenden door het gezicht van die dood hier te laten zien, terwijl het zich openbaart in de vermagerende wangen.

Op de stoep van het ministerie van justitie ging hij zitten, Mehdi Hooshyar. Hij liet er zien met papieren wat er zal gebeuren indien hij zal worden gedeporteerd naar Iran. Want spreken kan hij niet meer. Zijn uitgedroogde lippen zeggen trouwens wel genoeg. Alleen de beste politicus van het jaar kan zoiets weerstaan. Politiek bedrijven heeft namelijk niets met menselijkheid te maken maar met strategie. Je gezicht niet laten zien. Wachten tot het voorbij gaat. De politie laten ingrijpen omdat een stervende op de stoep toch niet te lang kan blijven zitten. Ja, dat kan alleen de beste politicus van het jaar verzinnen, zoiets. Anders ben je een zwakkeling, geen leider maar een volger van emoties. Iemand die zich door gevoelens laat chanteren kan geen lijn uitzetten, en chantage, dat is het, zo'n halfdode hongerstaker op je stoep. Het is net zoiets als toegeven aan een gijzeling. Dat doe je toch ook niet? Dan blijf je aan de gang! Dan hebben we straks niet een hongerstaker, maar twee, of drie, of vier of honderden hongerstakers.
Alsof de hongerdood zo'n prettig vooruitzicht is.

Het is niets anders dan boeven met vluchtelingen vergelijken. Maar dat is nu juist wat Rita groot heeft gemaakt. Sluit ze samen op, dan ziet de bevolking het verschil niet meer. Het is net als met die brand in de Schipholbajes.
Zelf het boetekleed aantrekken, mensen pardon verlenen, leidt maar tot meer brandstichting. 'Ja goed idee, we steken onszelf in brand!' Natuurlijk denkt menig gevangene dat. Ja hoor, Rita. Daar moet hard tegen opgetreden worden. Geen genade. Het kan niet zo zijn dat het ministerie van justitie verantwoordelijk wordt gehouden. Het moet wel zo'n enge Arabier uit het noorden van het ghetto Afrika zijn geweest. Opsluiten die vent. En met zo een daadkracht wordt je dus beste politicus van het jaar. Wanneer andere mensen dergelijke volharding ten toon spreiden, worden ze tot staatsgevaarlijk bestempeld. Dan zijn ze rechtlijnig, extremist, of fundamentalist.

Welnu, ik vind Rita Verdonk gevaarlijk. Levensgevaarlijk. In een schandblok op de kermis ermee. Of ergens dumpen op zee, holadijee. Van het de dood injagen van mensen die geen kant meer op kunnen, word ik met de dag woester en ga ik dromen van autobommen onder ministeries, taarten met giftige paddenstoelen, en meer van dat soort creativiteit. Word ik nu binnenkort benoemd tot woordenterrorist van het jaar, omdat ik volhard in mijn standpunten en schrijf wat er in me opkomt, zonder me ergens iets van aan te trekken? Want dat is toch het criterium voor een huppeldepup van het jaar titel? Volharding? Dat is wat mensen tot helden maakt. Dat er niet met ze te spotten valt. Of het nu goed is wat je doet of niet, is van geen enkel belang; dat zie je aan de benoeming van Rita Verdonk. Het woord zegt het ook al: vol hard ding. In Rita's geval staat die ene d teveel overigens voor deportatie, of voor doodsoorzaak.

Want als Mehdi, of een andere hongerstaker of gedeporteerde sterft, zal hij niet de eerste zijn. Doodsoorzaak nummer 1 onder vluchtelingen in Nederland? Rita Verdonk! Wie het geneesmiddel voor deze epidemie vindt, melde zich beter ten snelste!

zei: Joke Kaviaar op 10/01/2006 om: 11:10u

Schande voor onze regering, iemand oppakken die hier blijven wilt omdat hij in zijn eigen land ter dood veroordeeld wordt. Het lijkt wel of de gestapo terug in Nederland is! Hoe durft u uw gezicht nog te vertonen Mw Verdonk en te oordelen over landen waar zulke dingen dagelijks plaats vinden (onschuldige mensen oppakken), terwijl u zelf geen haar beter bent dan zij SCHANDE!!!! Mehdi moet gewoon hier kunnen blijven. Misschien moet u zelf maar eens een onderzoekje hebben in het psychiatrisch ziekenhuis of is onschuldige mensen op straat oppakken tegenwoordig een normale zaak in Nederland geworden? Over moraal gesproken pffff.

zei: Wil van't Hoenderdaal op 10/01/2006 om: 12:49u

Afschuwelijk wat Mehdi nu weer overkomen is. Is 6 jaar onzekerheid en angst nog niet genoeg geweest? Vol walging heb ik het nieuws gevolgd en gezien hoe Mehdi afgevoerd werd...naar een psychiatrisch ziekenhuis. Een plaats waar hij toch echt niet thuis hoort. Mehdi is niet in de war...hij weet precies wat hij wil! Een veilig bestaan leiden!!! Dat is een van de basisbehoeftes Mw. Verdonk. Maar U heeft het natuurlujk te druk met vakantie vieren tijdens het kerstreces samen met Uw kornuiten. Waarom zou U zich druk maken over een vluchteling die op straat gaat zitten om te strijden voor een veilig bestaan. Nee, afvoeren...want het is makkelijker om het hele gebeuren in de doofpot te stoppen. Stel je toch eens voor dat Mehdi de eerste persoon is die in Nederland aan een hongerstaking komt te overlijden. Nee, dat is geen reclame voor de beste politicis van het jaar 2005. Komen er weer allemaal kamervragen en tja...eens lukt het niet meer om Uw hachje te redden hoor!

zei: Chantal Mateijsen op 10/01/2006 om: 15:22u

Schandalig! Hoe kan het zijn dat mensen dit blijven slikken van dat onmens Verdonk! en de hele poltitiele hordes die elk willekeurig genomen beslissing slaafs uitvoeren. Gadverdamme...

zei: nn op 10/01/2006 om: 16:16u


Powered by Greymatter