Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/08/2006: "Stadsbestuur New Orleans start sloop van Lower Ninth Ward"

Afgelopen donderdag is het stadsbestuur van New Orleans begonnen met het platgooien van delen van de Lower Ninth Ward, een buurt die zwaar getroffen is door de orkaan Katrina.
cg9th (56k image)
Common Ground aan de slag in de Ninth Ward
Snel ingrijpen van bewoners, het People's Hurricane Fund en vrijwilligers van Common Ground leidde er toe dat het slopen die dag werd gestaakt.
Klik op meer.

Daarmee werden de rechten van bewoners en huiseigenaren die generaties in de buurt hebben gewoond beschermd.

De stad begon de sloopwerkzaamheden een dag voordat het moratorium dat tot vrijdag liep, was afgelopen.

Desondanks meent het stadsbestuur dat ze het recht heeft de sloop voort te zetten.

Op vrijdag heeft bij de rechtbank in New Orleans een hoorzitting plaatsgevonden waar is gepleit voor een verlenging van het moratorium.

De coördinator van Common Ground in de Ninth Ward, Brandon Darby, is naar het bedreigde deel van de wijk getrokken om de sloopactie van de stad onder de aandacht te brengen. Ook wil hij er voor zorgen dat het werk van het distributiecentrum van Common Ground dat de (terugkerende) bewoners steunt met water, voedsel en schoonmaakmiddelen, kan worden voortgezet.

Common Ground ziet de sloopactie van de stad New Orleans als een serieuze escalatie van de situatie en een flagrante schending van het respect van duizenden mensen, die reeds veel te lijden hebben gehad. Common Ground is bang dat de sloop de eerste stap is in het opnieuw buitensluiten van inwoners om te voorkomen dat ze toegang tot hun huizen verkrijgen en hulp kunnen krijgen.

”Wij van Common Ground zijn vastbesloten alles in het werk te stellen om de stem van de bewoners te laten horen, hun rechten te laten respecteren en om hun gemeenschap te laten herbouwen, “ zei Brandon Darby.

2 Reacties


Prima site. Ik kwam hier terwijl ik zocht naar een afbeelding over Schinveld. De SP roept sinds gisteren op tot een demonstratie, terwijl de actievoerders er al vanaf 4 december zitten. Zij doen het werk, zij trotseren de kou! Ik heb een link geplaatst op mijn web-log en zal jullie site regelmatig bezoeken. Groeten van Monique

zei: Monique op 08/01/2006 om: 13:14u

@Monique

Ik heb inmiddels ook jou site opgenomen op onze pagina 'links'. oke

zei: Bolus op 09/01/2006 om: 09:08u


Powered by Greymatter