Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/04/2006: "Benefiet @ Huize Spoorloos"

Zaterdag 7 januari benefiet voor Huize Spoorloos in Emmen, met: Alien Nation, Mr. Jones, Endemic, Seven Inch, huisband Vanish into space project, en een rapper: D-DawG. Aanvang 19:30, 3 euro toegang.
benefietspoorloos (256k image)
Klik op meer !!!

Huize Spoorloos zit in de kou! Toen de krakers het gebouw aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen op 14 juni 2005 kraakten hadden ze er geen rekening mee gehouden dat het zo koud zou gaan worden. De weggeefwinkel is nu al een half jaar open en de voedselbank is er ook al vanaf een hele poos gestationeerd. Ook zijn er al enkele tientallen keren op het station gestrande asielzoekers en daklozen blijven overnachten. Om dit ook in de winter te kunnen blijven volhouden is warmte wel essentieel volgens de krakers. ‘Als het op je slaapkamer min 2 is dan kan dat haast niet gezond zijn’. Er is centrale verwarming aanwezig in het voormalige Van Gend en Loos pand, maar de gasmeter ontbreekt. Na bij Essent geïnformeerd te hebben zou het honderden euro’s gaan kosten om het aan te laten sluiten. Even in de kou zitten in niet zo erg maar als je het maanden moet volhouden is het toch wel afzien. ‘We moeten het leuk blijven vinden en gemotiveerd blijven en dat lukt niet altijd even goed als je zit te vernikkelen in je eigen huis’ aldus 1 van de krakers.

Om geld in te zamelen wordt op 7 januari een benefietconcert georganiseerd om hiervoor geld in te zamelen. ‘Als er geld over is nadat we de verwarming hebben gefikst dan komt het geld altijd ten goede van de weggeef of de voedselbank en de overnachtende daklozen of asielzoekers profiteren ook automatisch van de warmte’. Er zullen 5 bands optreden: Alien Nation, Mr. Jones, Endemic, Seven Inch, en de huisband Vanish into space project. Daarnaast zal er een rapper optreden: D-DawG. 'Het is de bedoeling om bands uit allerlei genres te laten spelen, zoals rock, punk, metal, psychedelica en pop om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.’ Het benefiet begint om 19:30 en kost 3 euro.

www.huizespoorloos.tk

1 Reactie


Nou is het voor mij al een hele tijd geleden dat ik gekraakt heb, maar volgens mij hoeft het plaatsen van een gasmeter niet ontzettend veel te kosten.
Wat Nutsbedrijven nog wel eens deden was een hoge borg betalen voor het plaatsen bij een kraakpand.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook de ouderwets gezellige houtkachel.
Iemand die een beetje handig is met lassen kan er zo een in elkaar zetten.
Ik heb ze gezien van oliedrums, gastanken en badkuipen.

En er zijn vast mensen die dit artikel lezen die weten hoe dit moet of iemand kennen die dit weet.

Succes

zei: Bas de Groot op 04/01/2006 om: 19:36u


Powered by Greymatter