Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/02/2006: "Huisbezettingen in New Orleans als antwoord op sloopplannen"

Het Common Ground Collectief heeft aangekondigd een pand in de wijk Ninth Ward in New Orleans te bezetten.
CMCIMG_6418 (17k image)
Het gemeentebestuur van de stad heeft namelijk aangekondigd om dit gebied te gaan platgooiden als antwoord op de schade die de orkaan Katrina er heeft veroorzaakt.
Klik op meer.

Volgens de co÷rdinator en organisator van het Collectief in de Ninth Ward, Brandon Darby, handelt het stadsbestuur hiermee in strijd met eerder gemaakte afspraken, namelijk dat er tot 6 januari in het geheel niets gesloopt zou worden.

Common Ground meent dat de eigenaren van de te slopen huizen op deze wijze buiten spel worden gezet en niet in de gelegenheid worden gesteld om zich juridisch tegen de plannen te weren.
Net als in de wijk St. Bernard Parish's is gebeurd, stelt de groep voor dat de hulporganisatie FEMA trailers aan de bewoners en/of eigenaren ter beschikking stelt terwijl hun huizen worden hersteld en opgeruimd.

Het Common Ground Collectief eist dat deschoonmaak en herstelwerkzaamheden aan de huizen worden uitgevoerd en dat er dagelijks over de werkzaamheden in de Ninth Ward wordt gerapporteerd. Bewoners van de wijk worden opgeroepen niet te vertrekken ondanks de pogingen van projectontwikkelaars om grond te confisceren en de zwarte gemeenschap te vernietigen die generaties in de wijk hebben gewoond.

Bron: Common Ground Collectief


Powered by Greymatter