Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/30/2005: "Graffiti advertentiecampagne Sony leidt tot controverse in VS"

Een graffiti advertentiecampagne voor Sony´┐Żs Playstation Portable (PSP) heeft in de VS tot controverse geleid.
Sonygraffiti (13k image)
De advertentiecampagne van Sony
In zeven grote steden van de VS, waaronder New York en San Francisco, zijn woordloze displays verschenen waarop stripfiguren met het speelgoed staan afgebeeld.
Klik op meer.

In Philadelphia zou deze vorm van marketing echter in strijd zijn met de geldende voorschriften. Anderen kritiseren de visuele aantrekkingskracht. Een woordvoerster van Sony zei dat de campagne inzet op de ´┐Żurban nomads´┐Ż.

Eerder deze maand was reeds bekend dat Sony bezig was met het inhuren van graffiti artiesten in zeven steden om de reeds bestaande ontwerpen ter plaatse met spuitbussen uit te voeren.

In San Francisco werden de advertenties nadat bekend was geworden dat Sony er echter stak, beschreven met de tekst ´┐ŻFony´┐Ż (Vals).

In Philadelphia heeft het stadsbestuur een brief naar Sony gefaxt waarin wordt aangedrongen op het staken van de advertentiecampagne. ´┐ŻDit druist regelrecht in tegen alles wat we hebben getracht te doen met ons anti-bederf initiatief,´┐Ż zei Pedro Ramos daarmee verwijzend naar een campagne tegen illegale en ongewenste billboards in de stad.

Eddie Torres, een inwoner van Philadelphia vindt het concept wel ´┐Żscherp´┐Ż. ´┐ŻHet gaat allemaal om hip-hop, urban en dat soort dingen. They're just trying to get into the teenagers' minds," zei hij.

Bron: BBC


Powered by Greymatter