Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/30/2005: "De tien best bekeken items van De Vrije in 2005"

Zo aan het einde van het jaar is er geen ontkomen aan: jaaroverzichten alom.
Vrijelogo (9k image)
Ook De Vrije doet er vrolijk aan mee. Om te beginnen met de tien best bekeken bijdragen van 2005.
Klik op meer.

En dan hier onze top tien!

10. De spectaculaire verhindering van een nazimars in het Duitse Göttingen eind oktober. Het autonome deel van de 5000 antifascisten voorkwam met behulp van barricades mede dat de bruinhemden in de straten konden marcheren.

9. Verslag van de acties tegen de wapenbeurs NIID in Den Haag. De SEALS traden daar voor het eerst op en kregen van de aanwezige ME schunnig veel klappen te verduren.

8. Met het bericht over het stoppen van actieblad Ravage had De Vrije een aardige primeur. De redactie wilde het nog even stil houden, maar de abonnees werden wel per brief op de hoogte gesteld. Tja en Arend was uiteraard abonnee!

7. In het begin van het jaar gingen anarchisten (en niet alleen zij!) wereldwijd de straat op om te protesteren tegen de bezetting van Irak, waarvan De Vrije een mooi overzicht gaf.

6. Voorafgaand aan de acties tegen de G8 in Schotland in juli vonden een aantal internationale bijeenkomsten plaats van Dissent!, het directie actienetwerk dat zich tegen de top keerde. De Vrije vertaalde het verslag van de bijeenkomst in het Duitse Tuebingen.

5. De bijdrage van Joke Kaviaar over bevrijdingsdag, die met name de laatste drie maanden erg goed werd bezocht.

4. Het nieuws over de moord op de Nijmeegse activist en publicist Louis Sévčke.

3. Dat deze bijdrage over hét komkommernieuws van deze zomer, namelijk de Nederlandse poema die op de Veluwe zou zijn gesignaleerd (mooi niet dus!), zo hoog staat, komt door het bezoek aan dit item in de laatste drie maanden!

2. Een prachtige Vrije-productie was het nieuws over het eigen biermerk dat Duitse anarchopunks sinds enige tijd laten brouwen. En het smaakte opperbest bovendien. De makers in Duitsland waren zo verguld met het Vrijebericht dat we sindsdien op hun site staan gelinkt. Er volgden wat infomails van De Vrije naar diverse kroegen in ons land wat enige mails heen en weer opleverde, maar of het bewuste bier inmiddels in Nederland verkrijgbaar is, mag ernstig worden betwijfeld! Om op z’n Duits te zeggen: Schade

1. De absolute topper die met kop en schouders bovenaan is geëindigd, betreft het wereldnieuws over de vermeende homoseksualiteit van Spongebob. Voor degenen zonder kinderen: dit is een tekenfilmserie op de kinderzender Nickelodeon. Rechts-christelijke groepen uitten deze stupide beschuldiging omdat de hoofdfiguur Spongebob wel een erg warme vriendschap onderhoudt met zijn vriendje Patrick en zij dit schadelijk achten voor de tere kinderziel. Vermoedelijk zijn zij het die voor de massale kijkcijfers hebben gezorgd waarvoor wij Google zeer erkentelijk zijn.

1 Reactie


Een opmerkelijke top-3, dat dient gezegd! Ik zou gewed hebben op de G-8, de moord in Nijmegen, de aanslagen in Londen...
Winnie, pilsie, Bobbie - laat ons dit een aansporing zijn niet te snel met opgetrokken neus over nieuws heen te kijken.... big grin

zei: Prul op 30/12/2005 om: 13:50u


Powered by Greymatter