Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/28/2005: "Circus toont weer ware gezicht!"

Rotterdam, 28 december 2005 – Actiegroep CircusLeed heeft op dinsdag 27 december geprotesteerd bij het kerstcircus Ahoy om de mensen te informeren over het dierenleed achter circussen. Echter een groep circusmensen stelde dit niet op prijs en vielen de activisten aan.
We voerden bij het kerstcircus Ahoy actie om mensen bewust te maken van het dierenleed bij circussen. Dieren ervaren stress tijdens de lange reizen en tijdens de shows. Daarnaast leven ze grotendeels van hun leven in krappe kooien. Hierdoor vertonen ze vaak stereotype gedrag, zoals het heen en weer lopen (ijsberen). Dat zie je onder andere vaak bij tijgers en leeuwen.

Klik hier voor meer!

Afgelopen vrijdag hadden we al gestaan bij dat circus en toen was het allemaal vreedzaam verlopen (zoals wij het ook willen). De bewaking vond het toen goed en er waren geen problemen ontstaan. Echter vandaag (27 december) verliep het anders, doordat circusmensen onze actie niet op prijs stelden. Net als de andere dag waren wij bezig met flyeren en met de megafoon informatie aan het geven toen er een groep mensen hun mening kwam geven op een scherpe toon. Ze vonden het onzin en vonden dat we gewoon weg moesten gaan. Wij bleven gewoon staan, want wij hadden een goedkeuring voor de demonstratie. Deze mensen liepen op dat moment weg. Echter na een tijdje kwamen ze terug en de groep was nu groter geworden. Ze gingen met zijn allen om een activist heen staan en begonnen hem hard toe te spreken. Toen begonnen ze met duwen en trekken. Hierna viel de eerste klap. Een andere activist kwam hem helpen en een andere kwam tussen beiden om verdere escalatie te voorkomen. Echter een man uit de groep maakte dreigende woorden richting een activist en trok zijn jas uit om achter die activist aan te gaan. Hier vielen weer rake klappen bij.
De bewaking van Ahoy kwam er bij, maar deden niet erg veel. Een bewaker duwde juist een activist op de grond, waardoor de groep circusmensen de kans kreeg deze activist met diversen tegelijkertijd konden schoppen.

Onze actiegroep is niet voor geweld en wil dat voorkomen. Echter deze mensen vonden het nodig om geweld te gebruiken. Deze mensen waren van een circus. Waarschijnlijk waren ze van één van de circussen waarvan acts zijn ingehuurd voor kerstcircus Ahoy. Door deze hele gebeurtenis zijn we nog meer gaan beseffen dat het voor de dieren erg verschrikkelijk moet zijn om in het circus te leven. Hun actie maakt ons juist nog vastberadener dan voorheen en daarom zullen we niet stoppen totdat de dieren uit circussen verdwijnen.

ActiegroepCircusleed
Postbus 222
9400 AE Assen
www.circusleed.nl
Mail: info@circusleed.nl

3 Reacties


En terecht, als je die mensen gaat provoceren kun je zoiets verwachten... ik vind het dom om te denken dat zoiets niet kan gebeuren of zelfs maar ongerechtvaardigd zou zijn.

zei: Dirk op 28/12/2005 om: 23:23u

dus jij vindt zinloos geweld terecht en rechtvaardig?

zei: n.n. op 31/12/2005 om: 10:18u

Het lijkt mij - als je de circusmensen op andere, betere gedachten wilt brengen goed om een dialoog na te streven die hen niet bij voorbaat veroordeelt. Je lijkt aan hun broodwinning te willen komen en dat roept emotionele en in dit geval hardhandige reacties uit. Geen van de drie betrokken partijen (demonstranten, circusmensen, dieren) is tenslotte gebaat bij een ramkoers. Misschien bedoelt Dirk dat (zoals hij het schrijft ben ik het niet met hem eens, maar ik probeer het te begrijpen).

zei: Prul op 31/12/2005 om: 11:43u


Powered by Greymatter