Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/27/2005: "Organisatie Pinksterlanddagen 2006 van start gegaan"

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan.
appelscha20011 (16k image)
Zijaanzicht van 'De Grote Zaal' van het terrein in Appelscha
Op 10 december vond in Amsterdam de eerste bijeenkomst plaats van de landelijke voorbereidingsgroep. De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
Klik op meer.

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden.

Komend jaar is het dus de 73-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft. Inmiddels is er een raamwerk in elkaar gedraaid, zijn de eerste contacten gelegd en komen de eerste aanmeldingen voor het verzorgen van programmaonderdelen binnen.

Het is volgend jaar opnieuw de bedoeling dat vanaf de PL radio-uitzendingen verzorgd zullen worden. Dezelfde vrije radio’s die dit afgelopen jaar hebben verzorgd, zullen opnieuw live verslag doen van de dagen ondermeer via internetradio.

Ook zal er wederom een actie gevoerd gaan worden. Na de geslaagde actie bij het deportatiecentrum in Ter Apel in 2005 zal er dit maal sprake zijn van een openbare activiteit.

Verschillende groepen en individuen zal gevraagd worden inhoudelijk een bijdrage te leveren. Er is een voorlopige indeling gemaakt voor het culturele programma. Op vrijdagavond zal er een filmprogramma vertoond worden. Getracht wordt dit jaar een theaterstuk naar de PL te halen terwijl er ook bands zullen optreden. Op zondagavond vindt traditioneel het open podium plaats.

Uiteraard komt er tevens een boekenmarkt waar tegen kostprijs stands gehuurd kunnen worden (groepen worden verzocht zich even via de mail aan te melden) en zal Rampenplan gevraagd worden de warme avondmaaltijd te bereiden. Ook is de groep die de laatste jaren kinderprogramma verzorgd opnieuw bereid opnieuw dit voor haar rekening te nemen.

De voorbereidingsgroep roept groepen en personen die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2006 op om zich via onderstaand mailadres aan te melden. Benadrukt dient te worden dat iedereen een rol kan spelen; organisatorisch of praktisch onder het motto ‘Doe Wat’. Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 16 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 10 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme hap zorgt Rampenplan dat dagelijks hulp nodig heeft voor het snijden en de afwas. Hiervoor dien je apart bonnen te kopen. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Dit jaar zullen opnieuw alle producten van biologische herkomst zijn.

Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl

De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het volgende emailadres: info@pinksterlanddagen.nl


Powered by Greymatter