Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/24/2005: "Barbiepoppen worden vaak toegetakeld"

Brits wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat barbiepoppen vaak worden toegetakeld door jonge meisjes.
nowarbarbie (7k image)
'Mishandeling' van Barbie voor anarchistische doeleinden

“De meisjes waar we mee spraken zien het kwellen van ‘Barbies’ als een legitieme spelactiviteit en zien de foltering als een cool spel, “ zei Agnes Naim, één van de onderzoeksters van de universiteit van Bath.
Klik op meer.

“De toetakeling is gevarieerd en creatief, en varieert van het verwijderen van haar tot het uit elkaar trekken van de pop, verbranden, breken en behandeling in de magnetron.

De onderzoekers van de psychologie en marketing faculteiten ondervroegen 100 kinderen ten aanzien van hun houding naar een scala van producten als onderdeel van een studie naar merken. Ze merkten dat Barbiepoppen de sterkste reacties teweeg brachten. Bij de kinderen riepen deze poppen ‘afwijzing, haat en geweld’ op, aldus Naim.

”De afwijzing van Barbie gaat verder dan een bepaalde antipathie: fysiek geweld en marteling van de poppen werd herhaaldelijk gerapporteerd ongeacht leeftijd, schoolachtergrond en geslacht, “ zei ze.

Terwijl jongens vaak nostalgische gevoelens en affectie tonen voor Action Man (de Britse equivalent van GI Joe) maakt Barbie eerder deel uit van een soort van ritueel bij ouder wordende meisjes, aldus Naim.

“De reden van de afwijzing van Barbie die je het vaakst leest, is dat ze kinderachtig is en de meisjes haar zien als een deel van hun jongere kindertijd die ze nu denken te zijn ontgroeid,” zei ze.

”Terwijl voor een volwassene het plezier dat kinderen beleven aan het slopen, toetakelen en mishandelen van hun poppen bevreemdend is, is het voor de kinderen simpelweg een creatieve manier om van hun overbodige spullen af te komen. Zoals het stuk slaan van flessen in de glasbak, “ meent Naim.

Fabrikant Mattel die jaarlijks 94 miljoen Barbiepoppen wereldwijd verkoopt, stelt dat de pop nog steeds de nummer 1 is als het gaat om de verkoop van merkpoppen.

De Britse Mattel zei dat er ondanks de resultaten van het onderzoek in Groot-Brittannië en de rest van de wereld miljoenen meisjes zijn die met Barbie spelen en van haar houden, en dat ook in de toekomst zullen blijven doen.

En dat is met kerst natuurlijk een geruststellende gedachte!

1 Reactie


Katrien vertrouwt mij toe dat ze haar Barbie de nek om heeft gedraaid (officieel is zij verdwenen, op zijn Zuidamerikaans). huilen

zei: Prul op 24/12/2005 om: 18:04u


Powered by Greymatter