Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/18/2005: "Amerikaans activist krijgt acht jaar voor brandstichting bij McDonalds"

De Amerikaanse activist Chris McIntosh uit Seattle is afgelopen vrijdag tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens brandstichting bij een vestiging van McDonalds in deze stad.
ChrisMcIntosh (6k image)
Chris McIntosh
Justitie dreigde zelfs anti-terrorisme wetgeving tegen McIntosh in te zetten op grond waarvan hij maar liefst dertig jaar achter de tralies had kunnen belanden.
Klik op meer.

Chris gaf toe op het dak van het betreffende filiaal van McDonalds te zijn geklommen op 20 januari 2003. Hij nam verschillende liters benzine met zich mee. Brandweerlieden waren echter snel te plaatse om de brand te blussen. De schade bleef beperkt tot 500 dollar.

Later op de dag belde hij de brand-tiplijn waar hij een boodschap achterliet. Daarin stelde hij dat de brandstichting een actie betrof van het Earth Liberation Front en het Animal Liberation Front. “Er zullen er meer volgen, zolang Moeder Aarde wordt geplunderd, verkracht en vernietigd en zolang McDonalds onze harige vrienden blijft kwellen.”

De 23-jarige McIntosh werd afgelopen winter gearresteerd nadat een FBI-agent van de binnenlandse antiterrorisme eenheid hem had geďdentificeerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van bewijsmateriaal dat achter was gebleven op de plek van handeling zoals vingerafdrukken op een spuitbus.

De politieke overtuiging van Chris McIntosh is sinds zijn arrestatie niet veranderd. “De aarde wordt geterroriseerd door de hebzucht van bedrijven” verklaarde het lid van het
Earth Liberation Front in de rechtszaal. Op voorhand was duidelijk dat hij kon rekenen op een celstraf van acht tot tien jaar.

“De aarde wordt vernietigd,” hield hij rechter Thomas Zilly voor. “De dieren worden gevoerd naar de gemechaniseerde slacht. Ik zie mijzelf niet als terrorist. Ik had alleen het idee da6t ik iets moest doen.”

De officier van justitie eiste tien jaar tegen Chris McIntosh. Hij stelde dat de verdachte weliswaar toegaf wat hij had gedaan maar niet inzag dat dit verkeerd was. De aanklager meende dat de verklaring van de verdachte aanleiding gaf voor de veronderstelling dat hij het opnieuw zou doen.

De rechter hield McIntosh vaderlijk voor dat de aarde weliswaar niet de behandeling krijgt die ze verdient, maar dat de aarde zeker niet zou overleven indien iedereen zich zou onttrekken aan wet- en regelgeving. Hij moedigde activisme binnen de bestaande wetgeving aan “maar brandstichting of andere handelingen in het kader van vandalisme en terrorisme” kunnen niet door de beugel.

Vrienden van de veroordeelde menen dat de regering het huidige klimaat rond het terrorisme manipuleert om af te rekenen met haar onwelvallige kwesties. Hun website ter ondersteuning van Chris McIntosh vind je hier.

2 Reacties


"Het einde van de wereld zal op volledig wettige wijze georganiseerd worden." - Thomas Merton.

zei: Prul op 18/12/2005 om: 15:56u

uitbalanceren

als in de mooiste choreografie
balanceert de aarde
als een koorddanseres
tussen de oneindige sterren

flora en fauna in evenwicht
met haar ecosystemen
plaagt ze de zon al eeuwen
met haar verrukkelijke schoonheid

haar kostgangers echter
hebben slechts oog
op de pof munt te slaan
uit haar zinderende elegance


weelderige lokken afgeknipt
het helderste vocht vergiftigd
de gaafste huid verminkt
de zuiverste ziel gekrenkt

ecosystemen hellen over
de aarde raakt uit balans
voetje voor voetje schrijdt
ze wankel de afgrond in

zei: kO op 18/12/2005 om: 19:09u


Powered by Greymatter