Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/16/2005: "Verdonk, Donner en rotgenoten..."

..zij blijven - waar is de jenever, mensen?
De rechtbank in Den Haag heeft vastgesteld dat N. al-Swaila uit LibiŽ, die bij de brand in het containercentrum op Schiphol om het leven is gekomen, ten onrechte werd vastgehouden.

Schiphol-brand-2 (9k image)

Klik op meer

De man had een geldige verblijfstitel en een retourticket voor LibiŽ. Hij zou op 21 oktober hebben moeten vertrekken. De IND vond evenwel dat hij niet voldoende geld op zak had en derhalve ook maar wat langer inNederland zou moeten blijven - in de container. De nabestaanden kunnen 845 euro vergoeding tegemoet zien.

Verder in het nieuws: de quango TNO ("kennis voor zaken" is de leuze) heeft gegevens over de brandbaarheid van het complex buiten een rapportagegehouden, speceiaal de snelle ontwikkeling van koolmonoxide. Formeel was niets gevraagd over de mogelijke effecten van rookontwikkeling bij brand, dus het hoefde niet vermeld te worden.
Niets aan de hand, alles volgens de regels, we zijn gedekt - nou ja, dat zaakje met die man uit LibiŽ, maar u ziet - er wordt aan zijn nabestaanden gedacht. Adequaat dit alles, zouden de ministers zeggen.

De bewoners van de gekraakte Wijnkerk in Haarlem mogen evenwel inmiddels hun spandoek met de tekst "Rita rot op!" terughebben en weer ophangen. Hte doek was in beslaggenomen als zijnde niet adequaat voor een beschaafde stad als Haarlem. Klaarblijkelijk vindt de burgemeester Verdonk en haar rotgenoten wel beschaafd genoeg. Ook hier oordeelde de rechter anders dan de overheid. Het spandoek komt terug.

Opmerkelijk overigens - dat keurige wat ouderwetse woord "rotgenoten" dat in deze context toch anders klinkt dan eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn...

2 Reacties


Wat is er toch gebeurd met de man uit Syrie waar de brand bij ontstaan zou zijn?
Ligt hij nog in het ziekenhuis of is hij uitgezet?

zei: jose op 19/12/2005 om: 09:18u

Hij kwam ook uit Libi√ę, niet uit Syri√ę. Hij is nog steeds zwaar gewond en wordt in feite kunstmatig in leven gehouden.

zei: Prul op 20/12/2005 om: 09:44u


Powered by Greymatter