Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/16/2005: "Gezag siddert voor processie in Hong Kong"

De door de autoriteiten zo gevreesde Koreaanse boeren hielden gisteren een demonstratie in Hong Kong die op een processie leek: om de drie stappen gezamenlijk in gebedshouding buigen. Het maakte diepe indruk op veel mensen die het zagen. De reactie van de autoriteiten was: het afgrendelen van het WTO-conferentiecentrum en een controle-overval op het kampeercentrum waar de boeren verblijven.
Mensen uit Hong Kong zijn vanochtend uit protest in hongerstaking gegaan.

biddenhk (26k image)
Klik op meer


Uit de verklaring van de hongerstakers:

"De laatste paar dagen zijn naar wij - een groep mensen uit Hong Kong - geloven veel mensen in Hong Kong ge´nspireerd en geroerd door mensen die van over de gehele wereld komen om de WTO ter discussie te stellen. We zijn ook zeer door hen geraakt. Komend van verre hebben vrienden uit Korea ons mooie ritmen gebracht, liederen, verhalen over hun strijd en hun lijden. De Koreaanse boeren en arbeiders laten grote vriendelijkheid zien tegenover de demonisering die de media en de regering over hen loslaten.

De oprechtheid die werd getoond in de mars van gisteren - waarbij zij een volledige buiging maakten na iedere drie stappen over de afstand van Victoria Park naar het conferentiecentrum - heeft de mensen in Hong Kong duidelijk ontroerd, sommige toeschouwers konden hun tranen niet bedwingen. Hun stappen en hun buigingen laten ons de kracht van nederigheid zien, de ware macht van een volk. Na hun pelgrimstocht hebben de Koreaanse boeren en arbeiders ons getracteerd op een maaltijd van Koreaanse rijst op het manifestatieplein. Na van hun goedgeefsheid genoten te hebben dachten wij aan de onafzienbare rijen van de poltiebarricade en de overweldigende macht van de regering waarmee zij geconfronteerd worden, alleen om gehoord te worden."

De hongerstakers eisen onder meer het opnieuw vrijgeven van de openbare weg rond het conferentiecentrum en het luisteren naar de eisen van de boeren op de conferentie.


Powered by Greymatter