Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/15/2005: "Wie kan kopiŽren, is nog geen grafisch expert"

Toen woensdagavond 14 december onze grote favoriet minister Verdonk (VVD) van Vreemdelingenzaken weer eens op het matje geroepen werd omdat ze de Tweede Kamer verkeerd voorgelicht zou hebben over het doorspelen van informatie over asielzoekers aan Kongo, was het uiteraard weer eens niet haar schuld. Het zou allemaal de schuld zijn van personeelstekort bij de IND.
verdonk (10k image)

Klik op meer.

Wat was nou de fout? Wanneer een asielzoeker wordt uitgezet, wordt de voorpagina van een formulier over het asielzoeker meegestuurd naar het land van herkomst, in dit geval dus Kongo. Op dat formulier staan enkele persoonsgegevens, zoals de naam van de persoon, maar ook of het een asielzoeker betreft of niet. Normaal gesproken, zo vertelde Verdonk in de Kamer, wordt dit afgedekt voordat een kopietje wordt gemaakt, zodat deze informatie niet op het kopietje komt te staan en het land van herkomst er niet achter komt of het een asielzoeker betreft of niet. In een paar gevallen was 'vergeten' deze informatie af te dekken, waardoor op het kopietje kwam te staan dat het hier om asielzoekers ging.
Fout, geeft Verdonk toe. Dit had niet mogen gebeuren. Maar ze kon er toch ook niets aan doen, het was allemaal de schuld van "onderbezetting".
Onderbezetting? Dat moet ze me toch eens uitleggen. Huren ze er bij de IND speciale mensen voor in om even een leeg papiertje over de linkerbovenhoek van het formulier te leggen, zodat dit hokje "asielzoeker" wegvalt? Zijn de mensen bij de IND, die klaarblijkelijk slim genoeg zijn om een kopiŽerapparaat te bedienen, niet slim genoeg om even een hoekje af te dekken? Of is het standaard formaliteit dat dit door een aparte medewerker gebeurt? Wie weet wordt het tijd om IND-medewerkers dan even om te scholen...


Powered by Greymatter