Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/13/2005: "Geen zwarte vlag te bekennen - en toch anarchie"

Vooral de komst van Koreaanse boeren werd bij voorbaat gevreesd door de autoriteiten in Hongkong, bij de conferentie van de WTO. Er zijn er zo'n 2500 door de immigratie heengeglipt, zoals het wordt uitgedrukt. Ze moeten maar op straat slapen.

hongvicpark (62k image)
Klik op meer

De demonstratie in Victoria Park verliep uiterst rustig, waardig en ludiek. In de berichtgeving van de internationale multinationalmedia lijkt het wel of men teleurgesteld is dat er geen vechtpartij is gekomen, geen geweld - de dienstmeisjes die gingen demonstreren tegen het internationale kapitaal gingen na afloop zelfs naar McDonalds, schrijft een verbaasde correspondent. Wat hadden ze anders moeten doen?

monsters (68k image)

Dat de autoriteiten iets te vrezen hebben bleek uit de overval op het kantoor van de organisatie van Indonesische trekarbeid(st)ers, voorafgaande aan de demonstratie.

wtosaurier (96k image)

Ook een merkwaardige en verbaasde reactie op Target WTO: het lijkt wel anarchie zonder anarchisme. We zouden willen zeggen: zo hoort het ook.
"Boeren weten dat ze honger lijden, dat hun oogst vernietigd wordt; trekarbeiders weten dat ze voor een hongerloontje werken waardoor hun levenswijze diepgaand beïnvloed wordt. Aangezien arme mensen in de Derde Wereld verder wegglijden in de problemen van armoede, koloniale uitbuiting en verslechterende gezondheid hoeft hun niets uitgelegd te worden, hebben ze nergens toestemming voor nodig, ze hebben geen linkse leuzen of alternatieve stem nodig. De Hong Kong People's Alliance (initiatiefneemster tot de acties - CPl) is onnodig, de mensen weten het toch wel... mensen zonder verbond, zonder ideologie, zonder leider."

hongprot (62k image)

2 Reacties


Beelden van de actie tijdens de openingsceremonie op 13 december: http://radiohongkong.de/download.php?clipId=1249&PHPSESSID=dc3a5384ea53dcad2c223c1c1645fdcf

zei: J.B. Arend op 15/12/2005 om: 22:23u

Vergeet ik even te melden dat op deze Duitstalige site dagelijks kritische info en videomateriaal te vinden is over de conferentie van de WTO in Hong Kong: http://www.radiohongkong.de

zei: J.B. Arend op 15/12/2005 om: 22:28u


Powered by Greymatter