Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/13/2005: ""Geen geweld in mijn naam""

Stanley Tookie Williams is om 9.36u. Nederlandse tijd officieel dood verklaard in de gevangenis waar hij meer dan de helft van zijn leven heeft doorgebracht.

williamswake (53k image)
Klik op meer

Tegen ds. Jesse Jackson, een van de laatsten die hem bezocht heeft, zei hij dat hij nagevolgd wil worden zoals hij was na zijn geestelijke ommekeer: geen geweld, geen drugs. Als de gouverneur hem geen clementie wilde verlenen, was dit Gods wil.

Een van de overwegingen die Schwarzenegger noemde was dat Williams zijn boek over het leven in de gevangenis had opgedragen aan onder anderen George Jackson, de Black Panther die door een bewaker is doodgeschoten in 1971, nadat hij ruim tien jaar had doorgebracht in de gevangenis wegens het stelen van 70 dollar. Het is duidelijk dat Schwarzenegger de aanhangers van Bush tevreden wilde stellen met het weigeren van clementie. Williams' advocaat stelt dat de hele mogelijkheid van clementie maar uit de wet van Californiƫ geschrapt moet worden omdat het duidelijk niet de bedoeling is deze ooit uit te voeren.
Ruim tweeduizend mensen hebben een wake gehouden voor de gevangenis van San Quentin op het ogenblik van de dodelijke injectie.

3 Reacties


Rest in Peace, Tookie.

Amerika moet zich schamen !!
VRESELIJK, geen woorden voor...

zei: sanne op 13/12/2005 om: 12:10u

Tookie rust zacht.
liefde

De gouverneur moet zich schamen dat dit namens alle californiers gebeurt, de doodstraf. Het is een 'cruel and unusual punishment'.
nadenken

zei: A. op 13/12/2005 om: 20:24u

Ciao Tookie

zei: Maarten op 15/12/2005 om: 23:46u


Powered by Greymatter