Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/12/2005: "Nederlander mag gemarteld gaan worden"

De Nederlander van Iraakse afkomst Wesam al-D. mag volgens de Rotterdamse rechtbank worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten
fallujahvecht (39k image)
Beeld van Falloedja
Klik op meer

Al-D. is oorspronkelijk afkomstig uit Falloedja en was in de stad voor een bruiloft. Hij heeft verzetsactiviteiten gefilmd, naar hij zegt onder dwang. Het regime in Washington zegt hem te willen berechten wegens terroristische acitviteit.
Redelijkerwijs zou men kunnen zegen dat, zelfs als hij had deelgenomen aan de verzetsactiviteiten in zijn geboortestad, dit legitiem verzet tegen een bezettende macht was.

Het regime-Balkenende heeft echter ingestemd met deze bezetting en levert dus een Nederlands staatsburger uit ter marteling. Verzet tegen de bezetting (als Al-D. daar al aan meegewerkt zou hebben) wordt als terrorisme aangemerkt.
Zou het Balkenenderegime ook tot uitlevering overgaan als het om een volbloeds-autochtoon ging? Het antwoord is waarschijnlijk: ja. Denk maar aan de affaire-Maarten. Alleen was die uitlevering achteraf en ook bij voorbaat minder riskant.


Powered by Greymatter