Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/12/2005: "Zwarte propaganda?"

Een bezoeking is het - een uur naar SBS6 kijken... dat is eens maar nooit weer. Van die vette stemmen die Midatlantic proberen te klinken - maar er is geen Midatlantic in het Nederlands. En al die affreuze reclame. Maar goed - Peter R. de Vries dus, en de diskettesaffaire.

AFAlogo (9k image)
Klik op meer

Kijkt er echt iemand op van infiltratieplannen van de dienst in allerlei als linksradicaal afgeschilderde bewegingen, zoals Antifascistische Aktie, PETA en andere? Opmerkelijker waren de plannen in allerlei stromingen te infiltreren of ze in de gaten te houden: zijn er nog maoisten in dit land dan? Die waren toch al van de BVD grotendeels (de MLPN)? Intredepolitiek van de politie bij de trotskisten - je kunt het haast niet verzinnen. Maar we kregen op de SBS-televisie geen uitleg. De anarchisten werden als gevaarlijk genoemd, maar wie zijn dat nu eigenlijk: "de" anarchisten?

Enfin - het belangrijkste punt was toch het bespioneren en in kaart brengen van de achtergrond van mensen rond Pim Fortuijn en Fortuijn zelf. Gunst, ze hadden ontdekt dat hij homo was en zich regelmatig in allerlei bars vertoonde... Daar kijken we van op! Zelfs het verhaal van "de Marokkanse jongetjes" was nu ook weer niet kakelvers. En aangezien Fortuijn jarenlang lid is geweest van de PvdA was het ook weer niet zo gek als hij zeker PvdA-dorpspoliticus tegenkwam. En de rest van het verhaal - waarom zou het waar moeten zijn? De PvdA-er ontkende.

Peter R. de Vries is toch - als het verhaal klopt, en waarom zouden we er aan twijfelen - nogal naief. Twee 3,5 diskettes met ongecodeerde verhalen - moeten we echt geloven dat die door slordigheid zijn blijven slingeren? Of is het zwarte propaganda namens de parallelle staat?
Kijken we echt op van corruptie bij de PvdA in Rotterdam? Nee natuurlijk - maar waarom houdt de BVD althans de politie het in de gaten zonder er iets aan te doen?
In ieder geval zal de officiŽle staat zich dienen te verantwoorden. Het ligt zo voor de hand dat dit soort documentatie wordt bijgehouden om mensen te chanteren dat iemand de verantwoordelijkheid zal moeten nemen. Met kreten hierover is dit kabinet van begin af aan zo sterk geweest. We zullen dus zien wat er verder gebeurt met Remkes en Donner. Ik zou niet hoog inzetten bij weddenschappen over hun aftreden.

De Vries' conclusie was sterk: ze hadden Fortuijn beter kunnen beveiligen in plaats van op deze manier te spioneren. Maar dat is het hem juist. Tomas Ross met zijn Zesde mei heeft misschien wel meer gelijk dan hij zelf heeft kunnen dromen.

2 Reacties


Heb de uitzending helaas gemist, maare weinig concreets dus Prul over 'onze' kringen? En krijgen betrokkenen nog info van Peter R.? Of wat gaat-ie er eigenlijk verder mee doen?
Helaas staat de uitzending niet on line bij zijn site noch die van SBS zelf.

zei: J.B. Arend op 12/12/2005 om: 21:34u

Wat De Vries met die informatie gaat doen - we mogen het raden. Of hij de betrokken organisaties gaat waarschuwen wie eventuele infiltranten zijn...
Het belangrijkste lijkt mij dat hun dekmantel nogal grof is weggehaald. Op een manier die zo dom lijkt dat je je gaat afvragen of het echt dom bedoeld is - en zo zijn we weer bij AF.

zei: Prul op 13/12/2005 om: 01:14u


Powered by Greymatter