Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/11/2005: "Kraakgroep Zwolle kraakt weer voor behoud"

Kraakgroep Zwolle kraakt weer voor behoud. Ditmaal wordt een verpauperde villa in Kampen van de verkrotting gered. De oude stadsvilla, eigendom van de gemeente, staat op de nominatie om gesloopt te worden, tot grote tegenzin van de buurt.
villa (19k image)
Klik op meer

Zaterdag 10 december rond 16:00 is er een pand gekraakt aan de Boven Havenstraat in Kampen (bij Zwolle), naast een ander inmiddels ruim 8 jaar gekraakt pand. Het zaterdag gekraakte pand is eigendom van de gemeente, en wordt verhuurd aan projectontwikkelaar Mateboer, die ook eigenaar is van het naastgelegen kraakpand. Mateboer zou het gebruiken als opslag, echter bij de kraak wordt het pand volledig leeg aangetroffen. Opmerkelijk is dat sommige binnendeuren zijn dichtgeschroefd, maar wanneer ze worden geopend worden er slechts lege kamers achter aangetroffen.
Het pand betreft een verpauperde stadsvilla die de gemeente wil slopen om de achtergelegen autohandelaar een beter aanzicht te geven. Buurtbewoners zijn tegen de sloop van de meer dan honderd jaar oude villa. De krakers hopen het pand een beetje op te kunnen knappen. Mateboer heeft eerder al laten weten dat het pand nog minstens 5 jaar zal blijven staan.


Powered by Greymatter