Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/10/2005: "Een kamp van staal"

Herinnert u het zich nog? In de media wordt het niet warm gehouden. Maar in 1999 moesten "we" onder leiding van Wim "Shell" Kok snel JoegoslaviŽ in puin bombarderen om een vreselijke genocide in Kosovo te voorkomen.

kosovokamp (13k image)
Camp Bondsteel
Klik op meer

JoegoslaviŽ gaf het na twee maanden op, zonder zelf enige oorlogshandeling verricht te hebben tegen het heldhaftige gezamenlijke NAVO-optreden.
Van die genocide hebben we nooit meer iets gehoord. Ook niet van de verdrijving van Joden (enkeltje Israel, zonder veel ophef), Pomaken, Turken, Roma en vooral heel veel ServiŽrs uit het door de NAVO bevrijde Kosovo. Af en toe kunnen we de indruk krijgen dat het een narcostaatje onder speciaal protectoraat is. Waar het naar toe moet... Vermoedelijk weten ze het bij de NAVO ook niet. Laten voortwoekeren, die drugshandel en etnische zuiveringen.
Iemand was zo lucide te vermelden tegen deBerliner Zeitung dat in het VS-militaire kamp Bondsteel in Kosovo een gevangenis was waar te martelen verdachten van terrorisme naartoe gevlogen zouden zijn. Niets van waar, zegt hij nu, en bovendien is de martelinrichting al sinds februari dicht. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet zelf bedenken.
Ook niet dat hier voor de Yanks speciaal een zekere hamburgertent, een zekere pizzatent en nog zo het een en ander waar een beetje VS-militair in den vreemde nu eenmaal niet buiten kan, te vinden zijn. Maar dus (geen) martelinrichting meer.
Human Rights Watch laat via Gazeta Wyborcza weten dat de voornaamste martelinrichting in Polen was, en dat deze sinds een maand (dus sinds het uitlekte) gesloten is. Nadere details volgen nog, belooft de organisatie. Wij zijn benieuwd, maar niet meer te verbazen.
Polen, was dat niet het land van de opstandige vakbondsleden, nu NAVO- en EU-lid?


Powered by Greymatter