Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/08/2005: "We martelen niet maar toch jammer dat het niet meer mag"

De Lawlords - de afdeling van het Britse Hogerhuis die in hoogste instantie rechtspraak toetst - hebben - houd u vast.... martelen verboden. Dit wordt als een grote nederlaag voor de regering-Blair gezien.

protester (4k image)
Klik op meer

In de tijd van het reŽle socialisme was er de serieuze grap: in de DDR zijn geen politieke gevangenen en bovendien worden ze goed behandeld.
Dat laatste kan nog best het geval zijn geweest.
VS-minister van buitenlandse zaken Rice ontkent glashard dat de VS martelt of laat martelen. Het verhaal van de Duitser Al-Masri (hij had dezelfde - algemene - achternaam als een van de kapers van 11 september 2001) die van de straat geplukt wordt en gedeporteerd ter marteling, is natuurlijk weer een betreurenswaardige uitzondering.
Dit soort betreurenswaardige uitzonderingen is bij dezen verboden door de hoogste rechterlijke instantie in Groot-BrittanniŽ. Er kan geen strafproces gevoerd worden tegen iemand waarbij gebruik wordt gemaakt van door marteling verkregen inlichtingen.
De Britse staatssecretaris van binnenlandse zaken laat weten dat er natuurlijk niet gemarteld wordt door of namens de Britse regering. De DDR-toer: het zou toch wel erg zijn als je gegevens over een aanstaande bomaaanslag moet negeren omdat deze door foltering zijn losgekregen. Eh... er werd toch niet gefolterd, zei u zojuist?
Heeft u ook het gvoel eigenlijk voortdurend in de verkeerde film te zitten, waarin plotseling het Britse Hogerhuis een laatste strohalm van verdediging van individuele rechten en beschaving is? Om maar iets te noemen...
Strange days indeed, very peculiar Mama - om toch maar John Lennon te citeren.

1 Reactie


Martelen is een subjectief begrip.
Licht aan laten in de Cel?
Harde muziek?
Klap met de vlakke hand?
Dreigen?
Valse negatieve desinformatie over bv sterfgeval in familie?
Geen televisie in de cel?
Bewust eenzijdige voeding?
Varkensvlees?
Slaapdeprivatie?
Bepaalde gedwongen medicatie?
Nagels scheuren?
"de waterdruppel" ofterwijl het met een interval vanongeveer 10 seconden een waterdruppel op iemands hoofd laten vallen?

Zeg het maar!!

De VS hebben nu op instigatie van Mccain een wet die eea beter afbakent.

zei: alf op 16/12/2005 om: 02:00u


Powered by Greymatter