Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/07/2005: "Weg vrij voor nieuw proces voor Mumia Abu-Jamal"

Mumia Abu-Jamal heeft alsnog herziening van zijn proces toegewezen gekregen vandaag. De Black Panther die er van beschuldigd is twee politeagenten neergeschoten te hebben in 1981, en die steeds heeft volgehouden onschuldig te zijn, is in het gelijk gesteld aangaande schending van een aantal grondrechten.

newtrial (11k image)
Klik op meer

Het Hof van Beroep in Derde Instantie heeft vandaag besloten dat de zaak van Mumia Abu-Jamal op een aantal punten die letterlijk van levensbelang zijn herzien kan worden. Hiermee is volgens zijn advocaat de weg vrijgemaakt voor een eerlijk proces, en voor bescherming van constitutionele rechten van de beklaagde.
Het Hof bepaalde dat bezien moet worden of de grondwettelijke rechten van de beklaagde zijn geschonden door het requisitoir van de officier van justitie. Hierbij is niet uitgegaan van schuld verheven boven iedere redelijke twijfel, maar is gezegd dat Abu-Jamal toch wel in beroep zou gaan.
Bekeken dient te worden of er niet gediscrimineerd is naar ras bij de samenstelling van de jury.
Het gedrag van de rechter bij de zittingen na de veroordeling dient beoordeeld te worden (de vraag is of de rechter racistisch was - hetgeen steeds betoogd is door Mumia en zijn advocaat).

De eerste zitting in het kader van de herziening wordt gehouden op 17 januari 2006.
Mumia's advocaat acht de vrijheid in zicht voor Mumia.

Mumia's site.

3 Reacties


Hoera! smile

zei: W.M. op 07/12/2005 om: 22:12u

Geweldig nieuws !!! Super oke

zei: Sanne op 07/12/2005 om: 23:29u

Ook nog eens goed nieuws ! Free Mumia!

zei: nn op 09/12/2005 om: 13:39u


Powered by Greymatter