Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/04/2005: "Theorie over een complot - maar wiens complot?"

De geruchten dat de zogenaamde Hofstadgroep een opzetje is van de AIVD zwellen verder aan. Louis Seveke schreef er over of zinspeelde er op. Ebru Umar schreef in haar eerste column in Metro dat zij Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, als AIVD-agent ziet. Meer mensen die met Van Gogh hebben samengewerkt spreken zich in die zin uit. Het lijkt op een scenario voor een thriller (boek, film) 0211 - je kunt je afvragen of Tomas Ross zoiets nog gaat schrijven.

cactussen (41k image)

Klik op meer

D.C. Lama, tekenaar op de Gezonde Roker, de site van Theo van Gogh, somt op:

"Punten n.a.v. de moord op Theo van Gogh

1. De Nederlandse atoomgeleerde Khan heeft met medeweten en instemming van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (tegenwoordig: de AIVD) Pakistan, en waarschijnlijk nog wel meer landen, geholpen aan de atoombom. Minister Donner is het dossier daarover kwijt. Volgens het Internationaal Atoomagentschap is mede daarom de kans op een nucleaire oorlog op deze planeet nog nooit zo groot geweest, maar moet ie daarom aftreden? Ach, welnee... om zoiets kleins zeker.
[Commentaar van Prul: niemand minder dan Lubbers heeft hierover uit de school geklapt. Het bleef vervolgens angstig stil. Zie hierover meer op onze eigen site.]

2. De twee Eindhovense jongens die eind 2001 naar Kasjmir zijn gegaan (u kent ze nog wel uit de krantenberichten uit die tijd: Eindhovense moskeebezoekers gedood in de Jihad!), zijn in werkelijkheid in koelen bloede vermoord door de plaatselijke autoriteiten. Het televisieprogramma Zembla, dat als bron voor meerdere feiten in dit verhaal dient, reconstrueerde hun hele reis, toonde zelfs beelden van die jongens (net vermoord) en hoorde de verantwoordelijken daarover keihard liegen. Volgens de AIVD zijn die jongens simpelweg terroristen en is de zaak daarmee afgedaan.

3. Die twee Eindhovense gastjes zouden gestuurd zijn door ene Saleh B, lid van de zogeheten Hofstadgroep. Televisieprogramma Netwerk had laatst een hele uitzending over B, waarin hij met veel bewijsvoering werd aangewezen als een AIVD’er. Huh? Heeft een AIVD’er nou die twee gastjes naar Kasjmir gestuurd, waar ze vervolgens in koelen bloede zijn afgemaakt?

4. In diezelfde week van die Netwerkuitzending, somde Katja Schuurman in een mooie documentaire nog eens alle feiten rond de moord op Theo van Gogh op. De AIVD was overduidelijk geïnfiltreerd in de Hofstadgroep, zo werd daarmee duidelijk, maar greep niet in toen Mohammed B. (voor de duidelijkheid: da’s dus een andere B) tot zijn afschuwelijke daad kwam. En zo werd er dus een filmmaker vermoord, die bekend stond om zijn grote bek tegen de Islam en daarnaast nog allerlei andere zaken over de bovenonsgestelden aan het licht bracht: zoals de gang van zaken rond de JSF’s en wat meineedjes van ministers in de IRT-affaire.
Katja zegt in die documentaire slechts één persoon als AIVD’er te kunnen bedenken: Mohammed B. Dat leidt zij af aan het feit dat alle afgeluisterde gesprekken tot 2 november door de AIVD zijn gewist omdat men hun informanten wilde beschermen. Volgens mij komen er echter drie mensen hiervoor in aanmerking: Mohammed B. (hoewel ik hem het minst waarschijnlijk acht), die Saleh B. die volgens Netwerk een informant was en Abu Khaled, alias de Syriër, alias Redouan Al-Issar. Deze Abu Khaled is namelijk ook op 2 november verdwenen. Volgens de bovenonsgestelden moeten wij aannemen dat hij naar Syrië is gevlucht en daar is opgepakt, maar Syrië ontkent dat.

5. In de Zembla-uitzending Kansloos tegen de AIVD wordt zeer aannemelijk gemaakt dat onze geheime dienst geregeld samenwerkt met de Syrische geheime diensten. In de uitzending is zelfs een voorbeeld te zien van een landgenoot die 3 maanden in een Syrische gevangenis is vastgezet en daar allerlei vragen moest beantwoorden die de AIVD graag van hem wilde weten.

6. Abu Khaled, de Syriër, kwam volgens NRC Handelsblad in 2002 naar Nederland om hier mensen te rekruteren voor de Jihad. Maar in 2003 zou hij nog betrokken zijn geweest bij de Al Qaeda-aanslagen in Casablanca, Marokko.
Over die aanslagen heeft ene professor Omar Mounir van de rechtenfaculteit van de universiteit van Casablanca een boek geschreven. Het spijt me, ik heb het nog niet gelezen, maar op Internet staat een uitgebreide samenvatting. Volgens dat boek klopt de lezing van de overheid over die aanslagen voor geen meter en is ook de rechtszaak daarover dubieus.
Daarnaast staan er allerlei interessante feitjes in: Wat dacht u er bijvoorbeeld van dat de Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken op het tijdstip van die aanslagen toevallig net op bezoek was bij Dick Cheney, Condoleezza Rice, Paul Wolfowitz en Richard Armitage. Wat hebben die gasten toch altijd opvallende mensen op bezoek als er ergens een aanslag wordt gepleegd. Ten tijde van de aanslagen op 11 september 2001 ontvingen zij bijvoorbeeld net Mahmoud Ahmed van de Pakistaanse inlichtingendienst, van wie later bekend werd dat hij geld had overgemaakt naar Mohammed Atta, de ringleader van de vliegtuigkapers op 11 september.
Maar goed: die Abu Khaled zou dus ook bij die blijkbaar vreemd verlopen aanslagen in Casablanca betrokken zijn.

7. Al voor de oorlog tegen het terrorisme hadden Amerikaanse geheime diensten vrijwel carte blanche gekregen om hier hun onzinnige oorlog tegen drugs te voeren. Na de aanslagen van 11 september 2001 gaat hetzelfde principe op voor de oorlog tegen het terrorisme en hebben zij niet alleen meer bevoegdheden, maar werken Nederlandse veiligheidsmensen ook in projecten onder Amerikaanse regie. Volgens Elsevier had Abu Khaled een verleden als een drugscrimineel.

8. De AIVD heeft na de moord op Theo van Gogh 200 extra personeelsleden gekregen, een groei van ongeveer 20 procent. Hun bevindingen worden sinds kort ook meegenomen in de rechtszaal. Veel rechters en advocaten menen dat daarmee de waarheidsvinding ernstig wordt geschaad.

9. Minister Donner wil een wet invoeren tegen (wat hij noemt) het verheerlijken van terrorisme, maar volgens hem gaat die alleen gelden voor mensen die (ik citeer hem) ‘een gevaar vormen voor de openbare orde. Als je op een kruitvat zit, moet je’ volgens hem ‘voorkomen dat er een lont in wordt gestoken.’ Volgens mij kun je beter iets aan dat kruitvat doen."

(Door mij bekort en een beetje tot Nederlandse tekst gemaakt. Lama heeft mij dit opgestuurd, klaarblijkelijk ter verdere publicatie. "Complottheorieën!" zal allicht denigrerend geantwoord worden door verstandige bovenonsgestelden. Het punt is: dat er een complot is staat vast. Het voetvolk vraagt zich evenwel terecht af: van wie eigenlijk? - Prul)

6 Reacties


Dit verhaal geeft mij de indruk dat dit land geregeerd wordt door de AIVD.
Ik vraag mij ook af welke belangen er zijn gediend met zo'n complot?
Wellicht om de rechtse elite die nu aan de macht is aan de macht te houden door het zaaien van angst?
Iets waar Balk en Donner sterren in zijn, rijp voor de showbusiness.
Och ja ben alweer antwoorden aan het geven geloof ik..... jaja

zei: Bolus op 04/12/2005 om: 08:45u

De Volkskrant publiceerde natuurlijk ook een aantal interessante artikelen over de relatie van de AIVD met de Hofstadgroep: http://www.volkskrant.nl/media/1133417368323.html
Met als laatste 'hoogtepunt' de blunder van agent 'Ed' die vanuit het hoofdkwartier van de AIVD belde met Jason W. van de Hofstadgroep: http://www.volkskrant.nl/binnenland/1133330749144.html

zei: J.B. Arend op 04/12/2005 om: 16:06u

Als je inzicht wil krijgen in de methoden van de AIVD moet je, juist, de artikelen van Louis Sévèke lezen. Die is dus een kleine 3 weken geleden doodgeschoten.
De titel van zijn laatste artikel:

'Overheid moet eigen rol bij 'terreur' niet verdoezelen'
http://www.burojansen.nl/artikelen_item.php?id=283

zei: Erik op 04/12/2005 om: 21:07u

Zeker Erik, maar dat artikel van Louis hadden we op De Vrije reeds gepubliceerd:
http://www.devrije.nl/archives/00000855.htm

zei: J.B. Arend op 04/12/2005 om: 22:34u

Het kan allemaal nog gekker - en het staat allemaal in de mainstream media: AIVD-(of BVD-)agent Van Anraat, de Chemical Ali van Nederland, werd door justitie in de gaten gehouden:
alweer De Volkskrant. In de Amsterdamse Witte de Withstraat weet men de panden aan te wijzen die de dienst reserveert voor mensen die een beetje moeten onderduiken. Onder hen: Van Anraat...

zei: Prul op 04/12/2005 om: 22:38u

Via een zogenaamde ego-search kwam ik op deze pagina terecht. Ik heb er geen bezwaar tegen dat deze column op deze site wordt gepubliceerd; ik heb er wel bezwaar tegen dat je de vrijheid neemt de tekst te veranderen. (Is het te veel moeite daar gewoon even over te mailen?)

De originele tekst is te vinden via http://www.dclama.nl/2005/11/10-punten-n.htm

Zoals de oplettende lezer zal opmerken heeft de zelfbenoemde eindredacteur de vrijheid genomen het oorspronkelijke punt 7 (De aanslagen op 11 september 2001 waren een inside-job. Daar heb ik het hier al veel en veel vaker over gehad, dus zoek dat maar terug via mijn site.) weg te laten. Is dat soms teveel voor deze zelfbenoemde eindredacteur? Via de linkjes en columns op mijn site geef ik daar vele argumenten voor en het is weldegelijk een belangrijk punt n.a.v. de moord op Theo van Gogh. Net zoals de gebeurtenissen in Casablanca, waar die Syrier bij betrokken was. De AIVD werkt niet alleen; het heeft vele samenwerkingsovereenkomsten getekend.

zei: DC Lama op 14/12/2005 om: 14:44u


Powered by Greymatter