Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/03/2005: "Harde actie gesponsord door Wim Kok"

Namens het door de ING-Bank gesponsorde Wichmanninstituut heeft iemand wat leuzen gekrijt voor het kantoor van de Staatkundig Gereformeerde Partij in Den Haag.

sgpmevrouw (31k image)
SGP-vrouw - in bontjasje - moet vegen
Klik op meer

Ik vond de foto zo mooi dat ik haar hier maar heb overgenomen. Van Indymedia.nl. De laatste keer dat ik daar gekeken heb, kan ik al beloven.
Ik kan iets gaan schrijven over het INGBank-gesponsorde nepengagement tegen vrouwenonderdrukking van de SGP. Autochtonen gezellig onder elkaar, al met al. Maar dat heb ik al eerder gedaan (zoek op deze site: Wichmann).
De mevrouw die mocht vegen voelde de valsheid van het sentiment vagelijk aan. "Dit kun je beter in Marokko gaan doen." Aha, dacht de ING-Bank activiste: racisme! Weer een stukkie op Indymedia.

Op Staphorst mag je schelden. Dat ben je "onder ons". Iets zeggen over de Rif - dat is racistisch.
Hoeveel goede verstaanders en verstaansters lezen dit?

Weten ze daar al dat de SGP ook hartstikke achter Israel staat? Nog meer werk aan de winkel, gesponsorde actievoersters!

2 Reacties


"De laatste keer dat ik daar gekeken heb, kan ik al beloven."

Hoezo?

zei: NN op 03/12/2005 om: 17:16u

In principe hoef ik niet op een NN in te gaan - maar het zij zo:

Mijn reactie op een eerder verslag op Indymedia over een kliederactie werd binnen de kortste keren in de "ruisbox" weggezet. Het is misschien wel goed dat er enigszins gemodereerd wordt daar - plotseling is de Nederlandse Indymedia er een met aanmerkelijk minder antisemitische uitbarstingen dan andere - maar het betekent ook dat zo ongeveer iedere onwelkome mening, dat wil dus zeggen een "andere" mening taboe is. En naar die anderheid moet je maar raden.
Dat vrijheid altijd vrijheid is voor de ander, dus ook voor SGP-aanhangers v/m - is misdunk bij Indymedia, inmiddels.
De bruine diefstal van de naam van Clara Meijer-Wichmann, gesponsord actievoeren - het ergert mij wel, maar er is iets aan dit verhaal over kladden bij de SGP dat mij bijna onredelijk kwaad maakt. Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het is samengevat in deze bovenstaande zinnen:

"Op Staphorst mag je schelden. Dat ben je "onder ons". Iets zeggen over de Rif - dat is racistisch."

Die impliciete onderonsheid, dat racisme dat zijn eigen naam niet wil kennen maar wel anderen voor racist uitmaakt - ik stop, want word alweer boos.

zei: Prul op 04/12/2005 om: 11:57u


Powered by Greymatter