Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/30/2005: ""Houd u onze site maar in de gaten voor het nieuws""

Want we moeten vooral niet complotterig of paniekerig doen over de moord op Louis Seveke.
Dus vol vertrouwen in de activiteiten van de heilige hermandad de desbetreffende site opgezocht. En ik moet zeggen: ze laten er geen gras over groeien, met uw welnemen.

ophom (9k image)
Klik op meer.

De Vrije citeert de politie. Moet kunnen.
"Dinsdagavond 22 november, een week na de gewelddadige dood van Louis Sévèke, is in het centrum van Nijmegen een passantenonderzoek gehouden. Er werden flyers uitgedeeld in de Jan de Wittstraat, hoek Van Schevichavenstraat - Van Welderenstraat, hoek Van Welderenstraat - Eilbrechtstraat en de Molenstraat vlakbij de Vlaamsegas. Ook zijn er dertig flyers op posterformaat opgehangen in horecagelegenheden.

Het resultaat is dat er negen tips gegeven zijn waarmee het rechercheteam goed kan doorrechercheren. De politie sprak zelfs een getuige die de schutter in de Vlaamsegas had zien lopen. Inmiddels heeft een eigenaar van een bordeaux-rode Opel-Vectra zich gemeld en een bestuurder van een Volkswagen-Golf. Die twee auto's zouden in de Van Welderenstraat gezien zijn kort voor, tijdens of na het schietincident. Of het de bestuurders zijn waarnaar de politie op zoek is, wordt nog onderzocht. De identiteit van de wat oudere, lichtelijk mank lopende man en de blonde jongere vrouw die in een Mercedes over de Van Welderenstraat gereden zouden zijn is inmiddels ook bekend.

Collega's die het onderzoek deden kregen van het publiek enthousiaste reacties, omdat zij het positief vonden dat de politie met zoveel 'blauw' op straat was."

Datum: 22 november. Het is nu de dertigste. Dit was het laatste bericht. Maar de dames en heren kunnen zichzelf complimenteren dat ze met zovelen op straat waren.

Op de site nijmegencentraal.nl - dus niet van de politie - moet ik van een weblogster vernemen dat de opnamen van het cctv-systeem geen herkenbare verdachten opgeleverd hebben, omdat de beelden eenvoudigweg te vaag zijn. Weet u ook meteen weer hoe goed het is dat die camera's overal hangen (als u daar al van overtuigd diende te worden).

4 Reacties


Die bewuste beelden zou ik zelf wel een in ogenschouw willen nemen voordat ik dit oordeel kan vellen. Heeft de bewuste weblogster de beelden zelf gezien of is het van horen zeggen?

zei: Bolus op 30/11/2005 om: 21:04u

Ik denk of hoop dan maar dat ze in ieder geval op de regionale of lokale televisie vertoond zijn - zoals de BBC soms van die inderdaad meestal vage beelden laat zien als ze weer eens een misdaaditem hebben. Dat het hier om een zaak van nationaal belang gaat wordt allang weer onder het tapijt geveegd.

zei: Prul op 01/12/2005 om: 12:43u

De Gelderlander, 1 december 2005:

Geen goed videobeeld van schutter
Door onze verslaggevers

NIJMEGEN - De Nijmeegse politie heeft geen bruikbare videobeelden van de moordenaar van politiek activist Louis Sévèke. De kwaliteit van de politiecamera's is te slecht. En op beeldmateriaal van een coffeeshop komt de schutter niet voor.

Dit blijkt uit onderzoek van De Gelderlander. De politie wil hier officieel niet op reageren. Maar bronnen rond het onderzoek bevestigen dat de beelden te slecht zijn om te gebruiken.

De dader, een blanke man met sporttas, vluchtte na de aanslag twee weken geleden weg via de Vlaamsegas. Aan beide uiteinden van dit steegje met coffeeshops in de Nijmeegse binnenstad hangen sinds 1996 politiecamera's.

Het gaat om een verouderd systeem. Het dagelijks opnemen, wissen en spoelen maakt de banden gevoelig voor slijtage. De camera's zelf zijn veelvuldig het mikpunt van sabotage.

Ondernemers in de buurt zeggen dat bij diverse incidenten in het verleden, zoals inbraken en vechtpartijen, de politie niet eens de moeite heeft genomen de banden te bekijken. In de zaak-Sévèke heeft de politie de banden wel opgehaald in het trafohuisje waar de recorder staat opgesteld.

Een van de politiecamera's kan de schutter slechts op de rug hebben gefilmd. De andere camera, die zijn gezicht zou hebben kunnen opnemen, hangt in een vreemde hoek. Het apparaat staat niet naar de straat gericht, maar op de straatverlichting.

Agenten hebben zich er onlangs over beklaagd dat de gemeente een kapotte lamp in de steeg had vervangen. De beelden werden daardoor overbelicht.

De enige kwalitatief goede camerabeelden uit de Vlaamsegas komen van coffeeshop De Kronkel. De bedrijfsleider heeft de harde schijf aan de politie beschikbaar gesteld. Maar volgens hem staat de schutter er niet op.

Een getuige die de beelden heeft gezien, bevestigt dat. De camera's staan gericht op de voordeur van het pand en bestrijken niet meer dan een meter van de straat ervoor.

Dat camera's in de openbare ruimte geen bruikbaar beeld opleveren voor opsporingsdoeleinden, is een veelgehoorde klacht onder rechercheurs.

zei: Via Bolus op 01/12/2005 om: 15:13u

Onderzoek zaak-Sévèke nog in volle gang

NIJMEGEN - De politie werkt nog steeds met man en macht aan het onderzoek naar de moord op de 41-jarige Louis Sévèke. Ruim twee weken nadat de Nijmeegse activist in de Van Welderenstraat in zijn woonplaats werd doodgeschoten, hoort de politie nog altijd getuigen.


De politie werkt onveranderd met 31 mensen aan het onderzoek, zei een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid vrijdag. Over het verloop ervan kon hij weinig zeggen. „Maar als het onderzoek nog in volle gang is, mag je inderdaad concluderen dat er nog geen doorbraak is.”

Het recherchewerk concentreert zich op een man met een rode sporttas die Sévèke op dinsdagavond 15 november doodschoot. Op de website van de politie Gelderland-Zuid staat al langere tijd een opsporingsbericht waarin de politie het publiek allerlei vragen stelt over de zaak.

zei: J.B. Arend op 02/12/2005 om: 17:08u


Powered by Greymatter