Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/30/2005: "Het wordt weer druk aan de kust..."

Nu het Franse bewind met de noodtoestandswetgeving de jacht op vreemdelingen heeft geopend wordt het weer druk aan de uitgang naar Engeland.

refu50p (5k image)
Klik op meer

Drie jaar na de sluiting van het opvangkamp Sangatte - mede onder druk van de Britse neoconminister Blunkett - is er niets opgelost in de streek rond Calais. Vluchtelingen slapen op straat of moeten door vrijwilligersorganisaties en in kerken wordne opgevangen. Het gaat om honderden mensen per dag. Op 7 november is er een razzia gehouden waarbij honderd mensen zijn opgepakt.
De communistische burgemeester van Calais laat weten dat zijn stad niet het leed van de hele wereld kan verwerken. Wat er dan gedaan moet worden laat hij wijselijk in het midden. Dat vluchtelingen nu vanuit Frankrijk op de vlucht worden gejaagd is links noch rechts een probleem in Frankrijk.

Weer een schandelijk Nederlands woord in het nieuws, voorzover de staatsmedia er iets aan doen - want Sangatte is een verfransing van de oorspronkelijke naam Zandgat. En ja, de lepenisten zijn in opmars, juist ook in die streek.

1 Reactie


Eigenlijk zou er een burgerinspectie moeten komen voor alle Europese(liefst alle opvang in de wereld) vluchtelingenopvangkampen in Europa .
Met als doel het signaleren van onmenselijke situaties en het wijzen op verantwoordelijkheid voor armoede in de wereld

zei: jose op 01/12/2005 om: 07:35u


Powered by Greymatter