Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/30/2005: "Propagandaoffensief voor kernenergie verstoord"

Drie jaar nadat het New Labour-regime een uitgebreid plan voor de energievoorziening heeft opgesteld wil Tony Blair kernenergie als de grote oplossing tegen het broeikaseffect propageren.

greencbi (6k image)
Klik op meer

Activisten van Greenpeace wisten zeer effectief te voorkomen dat Blair zijn propagandapraatje ongestoord kon houden bij de Britse "werkgevers"-organisatie CBI. Hij moest uitwijken naar een achterafkamertje.
Een maand nadat de ontmanteling is begonnen van een kerncentrale in Wales (kosten van het afbreken: ten minste 1,5 miljard euro) moet kernenergie gepresenteerd worden als het middel bij uitstek om milieuproblemen op te lossen. New Labour heette enkele jaren geleden voor recyclebare energie gekozen te hebben.
Stephen Tindale, directeur van Greenpeace: "Zelfs als het Verenigd Koninkrijk alle 23 werkende reactoren weer in dienst zou stellen zou dit slechts 10% van de koolstofemissies schelen. Voor de 84 miljard euro die het kost om de huidige nucleaire installaties schoon te maken zouden genoeg windturbines neergezet kunnen worden om 20% van de behoefte aan elektriciteit te dekken."

Afgezien van de problemen van de berging van het afval: we spreken dan niet over een klimaatramp binnen een eeuw, maar moeten denken in honderdduizenden jaren - een argument dat niet wordt aangevoerd, blijkbaar omdat het ieders klein verstand en voorstellingsvermogen te boven gaat.

En wonderlijk dat Groot-Brittanni, dat tenslotte de Bom al heeft, wel kernenergie zou mogen toepassen en Iran niet. (Voor de zekerheid: het is allebei ongewenst - en het is ook eigenlijk een grof schandaal dat de inspectiecommissie die het moet hebben van de aanleg van kerncentrales de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen).


Powered by Greymatter