Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/29/2005: "Anarchisten Venezuela organiseren Alternatief Sociaal Forum"

Verschillende anarchistische groepen in Venezuela organiseren tijdens het Wereld Sociaal Forum dat eind januari in hun land plaatsvindt, een Alternatief Sociaal Forum.
ASFtop (7k image)
Ze keren zich tegen het officiële Forum (24 – 29 januari) in Caracas dat bureaucratisch is en gesteund wordt door de regering van Venezuela.
Klik op meer.

Het initiatief voor een Alternatief Sociaal Forum wordt gesteund door lokale anarchisten waaronder de CRA (Comision de Relaciones Anarquistas), de CESL (Centro de Estudios Sociales Libertarios), de krant El Libertario en verschillende collectieven.

De initiatiefnemers roepen wereldwijd op tot deelname aan het Alternatieve Forum waar ruimte wordt geboden om ervaringen omtrent sociale strijd te kunnen delen en voorstellen hieromtrent vanuit anarchistische hoek te kunnen bespreken.

In Venezuela en met name andere landen in Latijns Amerika is de stemming wijd verbreid dat het officiële Sociaal Forum niet de plaats is voor radicalen en anarchisten om ervaringen uit te wisselen, elkaar te bemoedigen en strijdwijzen te promoten.

Vooral Latijns Amerikaanse anarchisten worden uitgenodigd mede met het oog om te komen tot betere onderlinge communicatie en te komen tot gezamenlijke initiatieven.

De initiatiefnemers staan open voor suggesties en op- en aanmerkingen. Je kunt reageren via dit mailadres.

Ook zijn er voor deze gebeurtenis Engelstalige webpagina’s beschikbaar, waar de ontwikkelingen rond het Alternatief Forum te volgen zijn: zie hier en .hier.


Powered by Greymatter