Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/24/2005: "Nobelprijs of toch maar een spuitje?"

De klok tikt voort voor Stanley Tookie Williams. Zijn executie in San 'I hate every inch of you' Quentin staat gepland voor 13 december.

tookiew (12k image)
Klik op meer

Veel van de binnensteden van de Verenigde Staten zijn oorlogszones. De industrie is zo ongeveer verdwenen, de overheid als werkgever is onder de vlag van het neoliberalisme "teruggetreden" - de zwarte bevolking, van begin af aan onder aan de maatschappelijke ladder, is werkloos en houdt zich bezig met bendeachtige criminaliteit. De Crips, oorspronkelijk deel van de Black Panthers, zijn een bende uit Los Angeles die inmiddels over de gehele VS verspreid is en ook gekopieerd wordt in Zuid-Afrika.
Stanley 'Tookie' Williams geldt als oprichter van de Crips. In de gevangenis is hij zodanig veranderd dat hij een heel protocol voor vrede op straat heeft geschreven en kinderboeken die tegen de bendecultuur ingaan. Hij is vijf keer voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dit is in de VS geen beletsel voor een executie.
Williams' beroep bij het Hooggerechtshof is afgewezen, dus is alleen gratie van de Governator Schwarzenegger nog de manier om de moord door de staat tegen te houden. In Californië zitten 637 mensen in de dodencel, althans in San Quentin en er worden vooralsnog niet veel executies uitgevoerd. Laten wij het zo houden.
Tookies site.
Petitie aan de governor [consequent verkeerd gespeld op de site].

2 Reacties


Dat is een mythe hoor, dat de Crips (of de Bloods) zijn afgesplitst van de Panthers.

Hoor: http://www.prisonradio.org/Gangstas.htm

zei: Jeroen M op 25/11/2005 om: 01:54u

Ik wilde het net verbeteren maar je bent mij voor. Dank. Leuke site trouwens.
Mijn bron voor zowel de fout als de correctie was inderdaad ook "from Death Row...this is Mumia Abu-Jamal..."

zei: Prul op 25/11/2005 om: 11:43u


Powered by Greymatter