Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/18/2005: "Palestijnse man alsnog doodgespoten in VS: nr.997"

Ondanks het gratieverzoek van zijn vier kinderen is Elias Hanna Syriani vanochtend in Charlotte, North Carolina, door de staat doodgespoten.
moratoriumnc (26k image)
Klik op meer

Hij had 'de moeder van de kinderen" vermoord, was de motivatie. De jury heeft niet in overweging genomen dat Syriani, een Palestijnse christen, op zijn tiende op de vlucht gejaagd is, een groot deel van zijn leven in een vluchtelingenkamp heeft doorgebracht en aan post-traumatisch stress syndroom leed. Zijn vier kinderen zijn bij dezen wees. Zij gaven er de voorkeur aan voor de gevangenis te demonstreren in plaats van getuige te zijn van de moord op hun vader.

Onze berichtgeefster uit NC zet er dit tekentje bij:
kaioken (1k image)
Kunnen wij weinig aan toevoegen.

2 Reacties


Sinds de herinvoering van de doodstraf in Amerika, op 2 juli 1976, zijn nu bijna 1000 Amerikanen ter dood gebracht door de staat, als straf. Amerika pretendeert een beschaafd land te zijn dat de mensenrechten eerbiedigt. Het percentage Amerikanen dat vindt dat de doodstraf daar bij past wordt gelukkig steeds kleiner en de roep om moratoria of afschaffing van de doodstraf wordt luider.

Op 30 november wordt de 1000-ste executie verwacht in Virginia. Aan het leven van Robin Lovitt zal dan een einde gemaakt worden door middel van een dodelijke injectie. Amnesty International samen met 'Inside-Outside' wil die gebeurtenis niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.

Amnesty heeft bij de 1000-ste executie een uitgebreide actie gepland in Amsterdam. Er zullen 1000 kruizen staan op het Museumplein, compleet met foto's van de ge├źxecuteerden.

zei: W.Mop op 19/11/2005 om: 11:24u

Amerika een beschaafd land ! Wat halen ze zich wel niet in hun hoofd ?? Ze komen niet eens in de buurt...

zei: Sanne op 19/11/2005 om: 12:47u


Powered by Greymatter