Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/18/2005: "Openbaar Ministerie treedt niet meer op tegen anti-Verdonk spandoeken"

Het Openbaar Ministerie zal geen spandoeken meer verwijderen die zich richten tegen het vluchtelingenbeleid van minister Verdonk.
fotocrop (29k image)
Dat bleek vanmiddag tijdens het kort geding dat krakers hadden aangespannen tegen de staat om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen.
Klik op meer.

De ommezwaai van het OM is naar eigen zeggen ingegeven door het wegebben van de bedreigingen tegen minister Verdonk. Indien deze omstandigheden zich echter wijzigingen, kan de houding van het OM weer omslaan en zou hernieuwd optreden tegen de spandoeken aan de orde kunnen komen.

Het gaat om spandoeken met teksten als "Verdonk, nog steeds geen bloed aan je handen?" en "11 levend verbrand,Rita bedankt".

Het "Rita Reisbureau" affiche tegen Verdonk acht het OM wel getuigen van smaad, aangezien het hier niet om een mening gaat. Desondanks zullen deze tot de uitspraak in dit kort geding (24 november) niet in beslag genomen worden.

Lachwekkend is het standpunt van het OM dat de op de poster afgebeelde foto "van mensen achter prikkeldraad" een verzwarende factor is in de beoordeling of deze poster smadelijk is. Deze foto is namelijk een beeltenis van de gevangenis in Schiphol-Oost, die op de voorpagina van de Volkskrant verscheen.

Bizar was dat de advocaat van burgemeester Cohen beweerde dat deze in geen enkel geval opdracht had geven voor het verwijderen van spandoeken in Amsterdam. Dit terwijl Cohen in een commissievergadering van de gemeenteraad in Amsterdam beweerde dat de beslissing tot verwijdering van spandoeken was genomen door de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie).

3 Reacties


Een foto van onze mensonterende instituten is schokkend voor het publiek !!!!!!!!!
.gratis blinddoeken voor iedereen !
ALs je zo'n absurde instelling al niet mag uitbeelden, zou ik zeggen dat zij die hem bewaarheid maken het grootste hypocriete zooitje zijn. en dan zo'n poster verbieden. triest triest triest.

moest ik ff kwijt

idioot

zei: nn op 19/11/2005 om: 15:03u

http://www.wateengelul.nl/weglog/modules.php?name=News&file=article&sid=649&mode=&order=0&thold=0 big grin

zei: Emile Rateltand op 24/11/2005 om: 18:10u

http://www.wateengelul.nl/weglog/modules.php?name=News&file=article&sid=649&mode=&order=0&thold=0 big grin

zei: Emile Rateltand op 24/11/2005 om: 18:11u


Powered by Greymatter