Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/16/2005: "Een soortement J'Accuse"

15 november 2005 voelt als 6 mei 2002, of als 2 november 2004 - dit ten antwoord aan iemand die eerder hier deze vraag stelde (ik heb mijn twijfels over de bedoeling van de vraag, maar ga er dus serieus op in).


louiss (4k image)
Louis Seveke
Klik op meer

Deze bijdrage is op persoonlijke titel en geeft niet de mening van "De Vrije" weer. Dit geldt voor iedere bijdrage, trouwens.
Laten we ons even afvragen wie er baat heeft gehad bij de moord op Pim Fortuijn. Dit verhaal komt altijd uit de kringen van mensen die niet de Groningse wetenschappelijk-medewerker hebben gekend, de schrijver bij de SUN, de student-activist met zijn speciale stijl: "de kogel kwam van links".
Laten deze ongeletterde types eens uitleggen in hoeverre "links" geprofiteerd heeft van deze moord. Waarschijnlijk te veel gevraagd. Het enige dat ik heb kunnen waarnemen na 6 mei 2002 is dat VVD en CDA - in navolging van staatsseretaris Cohen die de reeks Reisbureaus geopend heeft en Wim "Shell/TNT/INGbank" Kok - de lijn van xenofobie en pseudo-nationalisme van harte hebben voortgezet.

Intermezzo: U bent hier niet bij de "linkse kerk". Die zit in de raad van commissarissen bij de nutsbedrijven die zij heeft verkwanseld. Of bazelt over de bevordering van flexibele ontslagregels.

Kwam de kogel, kwamen de messteken tegen Theo van Gogh van links? Je moet wel heel ver van de politieke wereld af zijn (minder drinken, valt aan te bevelen) om dit te verkondigen.

Ik verwacht niet van het RTL-SBS-kijkvee dat ze Tomas Ross' Zesde mei hebben gelezen. En al helemaal niet dat ze de laatste door Theo van Gogh voltooide film hebben gezien (het was knap leeg in die bioscoopzaal). Ik ga de clou niet weggeven. Ik doe dit in zoverre door aansluitend op wat ik eerder op deze site gezegd heb over de moord op Louis Seveke: ik vermoed dat de kogel in alle drie de gevallen uit dezelfde hoek kwam. En dat de laatst vermoorde de spijker op zijn kop sloeg met zijn laatstverschenen kranteartikel. Het is hem wellicht fataal geworden. Zelfs als het om "een vergissing" gaat - wat de zaak alleen maar verdachter zou maken.

Tentjes om plaatsen waar mensen die zich ergens over uitspraken en die in het openbaar terechtgesteld zijn: dit noemen wij terreur. En het beste terreurapparaat in dit land is de staat. Dat is overigens niet per se het zelfde als de regering.

1 Reactie


Nou Prul, prima Vrije verantwoord standpunt dacht ik zo!

zei: J.B. Arend op 16/11/2005 om: 15:44u


Powered by Greymatter