Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/15/2005: "Net niet de duizendste"

Voorstanders van de doodstraf in de Verenigde Staten maken zich op voor een feestje: eind deze maand de duizendste door de staat gedode mens sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976.
Elias Hanna Syriani vermoordde zijn vrouw voor de ogen van hun tienjarige zoon met een schroevendraaier. Inmiddels voeren de kinderen van het echtpaar campagne voor hun vader. In de berichtgeving in de VS wordt steeds gerept van de moord op hun moeder. Die valt niet te ontkennen, maar moet daarom hun vader ook vermoord worden?

syriani1 (9k image)
De dochters Syriani
Klik op meer

De 68-jarige Syriani is geboren in Jeruzalem. Toen hij tien was moest zijn familie vluchten voor zionistische eenheden. Zijn vader werd opgesloten en na twee jaar afgeschoven naar een kamp in Jordaniƫ. Zijn vader was gebroken en heeft nooit meer kunnen werken. De zoon, Elias Hanna dus, wordt gediagnostiseerd als lijdend aan post-traumatisch stress syndroom doordeze jeugdervaringen.
Zijn kinderen doen een beroep op de gouverneur van North Carolina om gratie van de doodstraf te verlenen. "Als de executie doorgaat zijn onze twee ouders allebei vermoord," zegt dochter Rose (foto). Zij zeggen dat hun moeder een vergevingsgezinde vrouw was en dat dit niet uit haar naam mag gebeuren.
De executie is gepland voor 18 november. Hier de petitie voor gratie, te richten aan de gouverneur van North Carolina.
Zoals de familienaam al uitdrukt zijn de Syriani's Syrische christenen - uit Palestina dus.

1 Reactie


Geen executies meer! Niet nog meer leed in de wereld!
Vrede (shlomo)

zei: w.m. op 15/11/2005 om: 23:24u


Powered by Greymatter