Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/13/2005: "De anarchisten hebben het gedaan..."

De verbinding tussen "binnenstad" en banlieue is in Frankrijk maar moeizaam aan het verlopen.
Zaterdagavond 12 november leek het zover...
indigenen (70k image)
Klik op meer

In Lyon braken in de binnenstad vechtpartijen uit tussen politie en demonstranten, volgens minister van binnenlandse zaken Sarkozy waren dit zelfs "anarchisten" (verdere toelichting hierop werd niet gegeven)!
Hoewel na het invoeren van de noodtoestand het aantal nachtelijks in brand gestoken auto's (de maatstaf van de onrust van de afgelopen twee weken) wel iets verminderd is kan moeilijk gezegd worden dat Frankrijk weer rustig is geworden.
Op het ogenblik dat dit geschreven wordt heerst in de binnenstad (!) van Parijs een gespannen toestand en zijn hier duizenden agenten op de been om "de orde te handhaven". Naast Lyon werd ook de binnenstad van Toulouse strijdtoneel.
We houden de vinger aan de pols (nu even nachtpauze voor uw blogger).
Zoals bekend is Frankrijk de revolutionaire-koortsthermometer van Europa. Ook in Brussel was het onrustig vanavond. Het spandoek ("wij zijn de inboorlingen van de Republiek") is een verwijzing naar de jacht die Sarkozy heeft geopend op niet-Franse onruststokers, en daarmee weer naar mei'68, toen men de straat op ging met spandoeken "Nous sommes tous des juifs allemands" - we zijn allemaal Duitse joden, toen er stemming werd gekweekt tegen de zogenaamde leider Cohn-Bendit.

1 Reactie


Gelukkig voor de machthebbers alhier in den nederlande zal de temperatuur hier niet zo hoog oplopen. Maar we weten nog niet hoe besmettelijk deze 'ziekte' is. big grin

zei: Bolus op 13/11/2005 om: 11:20u


Powered by Greymatter