Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/12/2005: "Het gezicht van het hedendaags fascisme"

Excuses voor het plaatsen van deze onsmakelijke smoel. Hij illustreert echter iets wat een dag na de nederlaag van Tony Blair in het Lagerhuis heeft plaatsgevonden. Terwijl we dus even niet aan het opletten waren (niet dat het iets had uitgemaakt).

G000359 (25k image)
Senator Graham, South Carolina
Klik op meer

Het Hooggerechtshof va nde Vereingde Staten had bepaald dat de mensen die in Guantánamo gevangen worden gehouden op grond van de grondwet het recht hebben hun detentie aan te vechten.
Dit was voor de vrijheidslievende democraten, republikeinen met hoofdletter r, in Washington een doorn in het oog.
Op initiatief van bovenstaand sujet werd donderdag 10 november een wet aangenomen die onbeperkte detentie voor van terrorisme verdachte mensen mogelijk maakt. Wie zal zich nog druk maken over het Hooggerechtshof?
De voornaamste reden waarom er nog zoveel mensen in Guantánamo, op Diego Garcia en in de concentratiekampen in Polen en Roemenië en (vermoedelijk) Oekraïne en Georgië, is dat hun in feite niets ten laste valt te leggen - zelfs niet na omstandig martelen.
Maar Graham en de zijnen moeten kunnen laten zien hoe goed het gaat met hun oorlog tegen de terreur. En aangezien je terreur niet kunt opsluiten zul je dit toch met mensen moeten doen. Liefst natuurlijk een bepaald soort mensen. Er zitten in Guantánamo geen types als deze Graham.


Powered by Greymatter