Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/11/2005: "Hoe de exporteur van democratie over "zijn" parlement denkt"

Er zijn enkele tekenen dat het getij aan het keren is tegen de neoconregimes in de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ. Maar we hoeven geen ogenblik te verwachten dat de neocons in waardigheid hun verlies zullen toegeven. Tony Blair wijst de weg.

jcdmenezes (15k image)
Voor de moord op Jean Charles de Menezes had het regime geen negentig dagen bedenktijd nodig
Klik op meer

Blair wilde een vrijbrief voor de politie om mensen die "verdacht worden van terrorisme" zonder vorm van proces negentig dagen te mogen opsluiten.
Er werd niet bij gezegd of er bijzondere vormen van verhoor zouden worden toegepast om de gedetineerden te laten bekennen wat het regime wil horen.
Het Lagerhuis wilde er niet van weten. Toryleider Michael Howard moest Blair er op wijzen dat toegeven aan de eis van de politie dat het toch echt negentig dagen moesten zijn het introduceren van een politiestaat zou zijn.
Blair bleef niettemin volhouden dat de politie haar zin moest krijgen. Het land was nog nooit in zo groot gevaar geweest als nu. Sinds de aanslagen in Londen van 7 juli zijn twee gruwelijke terroristische aanslagen door de politie voorkomen. Vraag van Howard: had de politie hier negentig dagen arrest voor nodig? Geen antwoord van Blair. (Dit is uiteraard al hoogstonwaarschijnlijk omdat er niet veel meer dan negentig dagen verstreken zijn sinds juli. Enige toelichting op het gevaar waaraan het land ontsnapt is werd ook niet gegeven. Opnieuw: wat een tijden, dat Howard instemmend geciteerd moet worden).
Nadat het Lagerhuis een detentieperiode van achtentwintig dagen had goedgekeurd - ook al een onbehoorlijk lange periode - blijft Blair volhouden dat "de politie" haar zin moet krijgen en dat het parlement ongehoorzaam aan de politie is, en wereldvreemd. Bovendien wil de publieke opinie negentig dagen opsluiting.
Wonderlijk nietwaar, dat niet het parlement maar de publieke opinie plotseling belangrijk is. Voor de invasie in Irak werd het toch juist omgekeerd gepresenteerd. Toen gold het weerstaan van de publieke opinie als het tonen van leiderschap door Blair.

Deze oorlogsmisdadiger - die wel nooit terecht zal staan in Den Haag, evenmin als Bush en Balkenende - laat even blijken hoe democratisch gezind hij is. Zijn vertrek zal door zeer weinigen betreurd worden. Zelfs als hij slaagt in het plegen van een staatsgreep door zijn politie.

1 Reactie


Voeg Jan Pronk en Joop Den Uyl ook maar aan het rijtje. Ik, zelf een antilliaan, heb met eigen ogen toe moeten zien wat het resultaat is van de lakse, schijterige houding van bovenstaande figuren. Hun tegenstander is de Columbiaanse maffia. En die lachen zich helemaal scheel om figuren als Jan Pronk.

Wees lekker naief, want dan lul je makkelijker wijven in bed.
Het geeft niet of de bevolking onder het juk van de maffia leeft. Het is toch maar een eiland ver weg van Nederland.

zei: Camo Khan op 11/11/2005 om: 08:28u


Powered by Greymatter