Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/08/2005: "Onder mitrailleurbegeleiding geblinddoekt"

Een van de drukste punten van de Amserdamse binnenstad, de Prins Hendrikkade, is in het spitsuur geheel afgezet. Aan een kraakpand aldaar werden spandoeken die ongenoegen uitspraken over minister Verdonk opgehangen. Hierbij werd gebruik gemaakt van een accuboor. De politie wist echter zeker dat het hier om een heus pistool ging, dat op "de menigte" buiten werd gericht.

phterreur (42k image)
Foto Indymedia
Klik op meer

Iemand was zo onvoorzichtig het pand zomaar te verlaten terwijl intussen de straat werd afgezet en een anti-terreureenheid ter plaatse was gekomen. "Een jongeman in een grijze trui en met lang haar," werd er door een smeris trouwhartig medegedeeld. (Lang haar is blijkbaar weer verdacht! nieuws!).

Via een belendend perceel werd het kraakpand vervolgens door de eenheid ingenomen. De vier nog aanwezigen werden met het geweer in de rug naar buiten gebracht en daar kregen zij zowaar een blinddoek voorgebonden.
Tot op het ogenblik dat dit geschreven wordt houdt de politie vol dat er met een pistool gedreigd is.

Overigens is de beschadiging aan het raam van de werkkamer van minister Verdonk beslist niet van een kogel, blijkt uit onderzoek. Zoiets is uiteraard al gauw goed voor een piepklein stukkie ergens op pagina 7.


Powered by Greymatter