Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 





 

 

11/06/2005: "Wat wel mag..."

Spandoeken over mevrouw minister Verdonk mogen niet aan gevels hangen. Maar met een mengsel van geamuseerdheid en verbazing zag en hoorde ik dezer dagen op de Amsterdamse zender AT5 een spotje waarin Verdonk en Wilders optreden. De Wilders lijkt overigens meer op Wilders dan Verdonk op Verdonk, als u begrijpt wat ik bedoel. Maar de suggestie is overduidelijk.

verdonkat5 (15k image)
Klik op meer

Hardboiled reclame voor gebieden waar de VVD niet heel populair is: de bitchy mantelpakdame beveelt opbergruimte aan voor "uitgeprocedeerde ...eh.. spullen". In een van de opbergboxen zit een mijnheer met coupe-soleil Mozartkugelnblikjeskapsel - Wilders is de suggestie dus - opgeborgen.
Verdonk heeft gezegd de reclame wel leuk te vinden. Wilders wil hem van het scherm afhebben.
Wonderlijk dat de werkelijkheid de harde adverteerdersverbeelding heeft ingehaald. De "uitgeprocedeerden" of liever de onwelkomen worden inderdaad in een soort opbergbox opgesloten. En die is niet van 6 tot 23 uur open, zoals de geadverteerde boxen, maar op gevangenisuren: van 9 tot 17 uur kan men zijn of haar cel uit, al is er in het complex verder ook niets te beleven.

En ze zijn niet brandveilig gebleken - de firma Ursem die de blokken van Schiphol heeft geleverd heeft de reclame dienaangaande pijlsnel van het net gehaald. Of minister Verdonk het spotje nu nog leuk vindt is ook nog de vraag.


Powered by Greymatter