Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/06/2005: "Onrust in Frankrijk breidt zich nog steeds uit"

De onrust in de buitenwijk-ghetto's van Frankrijk breidt zich nog steeds uit. Iedere dag kunnen er nieuwe steden toegevoegd worden aan het lijstje van plaatsen met brandende barricaden.

winkelcentrumbrand (28k image)
Klik op meer

Toulouse, Nice, Rijssel en Straatsburg zijn de nieuwe en zo te zien nog lang niet laatste op het lijstje waar 's avonds auto's, bussen, scholen of complete winkelcentra (zie foto - Aulnay-sous-Bois) in brand worden gestoken.
De regering, vooral de gewraakte minister van binnenlandse zaken Sarkozy, belooft hard optreden. Deze minister heeft zich speciaal gehaat gemaakt door de demonstranten al in een vroeg stadium "tuig" te noemen - nu weet hij zeker dat drugsdealers en radicale islamisten achter de onrust zitten.

Er is nog geen verbinding gelegd tussen de opstandige bewegingen in de voor- of buitensteden en de dezer dagen ook zeer actieve studenten- en scholierenbeweging of de arbeidersbeweging die stakingen organiseert tegen privatiseringsplannen van de regering. Dit zou een mei'68-achtig scenario kunnen zijn. Maar er zijn vooralsnog geen tekenen van een verbinding tussen de genoemde bewegingen.
De achtergrond van de onrust in de ghetto's wordt door verstandige waarnemers toegeschreven aan de uitzichtloze situatie van de bewoners, die door alleen maar toenemende werkloosheid worden getroffen. Vooralsnog weet de regering niets anders te doen dan extra politie in te zetten en honderden mensen op te pakken.

3 Reacties


Was een kwestie van tijd... heb gehoord dat in engeland, belgie denemarken en duitsland ook onrusten zijn uitgebroken. In mijn opinie heeft de europese politiek zijn uiterste best gedaan om dit te bewerkstelligen. Is ook niet vreemd dat chirac zo laat reageert. Nu krijg je dadelijk een verhaal van 'mensen kunnen blijkbaar niet met hun (mensen) rechten omgaan.' Vraag me af hoelang het duurt voordat je in amsterdam de kogels om je oren voelt fluiten. jaja

zei: tom op 08/11/2005 om: 11:05u

Kogels hebben al rondgevlogen in Amsterdam. We hebben allemaal de bui aan zien komen maar niemand die wat deed. Voor het vuile werk werden buitenlanders geronseld,daar plukt "West Europa" nu de vruchten van.
Plus,als Nederlander heb je bijna niets meer in te brengen.Het begint hier bij ons in Canada ook al, reversed discrimination. Alles wat hier rondloopt dat maar een kleurtje heeft of een accent worden met "Respect" behandeld, mag je ook vooral niets over zeggen want dat is dan niet meer politiek correct. De ellende die nu Frankrijk en Amsterdam treffen gaat hier ook gebeuren, het zal nog een paar jaar duren maar dan hoor je van de klap.Ghetto vorming vind zich nu plaats in Toronto en in Vancouver begint het ook.
integratie werkt gewoon niet,maakt niet uit of het Nederland, Frankrijk of Canada is.

zei: Bas op 09/11/2005 om: 01:35u

Misschien is de laatste inzender zich niet geheel bewust van het feit dat de eigenlijke Canadezen "een kleurtje" hebben, van huis uit noch Engels noch Frans spreken, en niet op een invasie van nooit-geïntegreerde witten hebben zitten wachten.

zei: Prul op 09/11/2005 om: 11:39u


Powered by Greymatter