Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/03/2005: "Oorlog tegen de vogelgriep!"

Merkwaardig eigenlijk dat in een land dat zo'n 45 miljoen mensen geen verzekering tegen ziektekosten kan bieden zo'n enorme inspanning gaat doen in de bestrijding van de vogelgriep. George W. Bush heeft er zeven miljard dollar voor uitgetrokken.
gilead (17k image)
Klik op meer

Er is slechts 1 merk medicijn voorhanden waarvan men vermoedt dat het effectief is tegen op mensen "overspringende" vogelgriep - Tamiflu geheten, een product van Gilead Sciences, een Californische biotechnologische onderneming.
Je zou nog kunnen denken dat een ziekte waaraan in twee jaar zestig mensen overlijden met alle respect voor de nabestaanden ook weer niet zo'n dringende aanpak vergt, als je ziet waar veel meer mensen aan sterven.
Dan is het goed te weten dat de huidige minster van oorlog van de Verenigde Staten, Donald Rumsfeld, van 1997 tot 2001 voorzitter van de raad van bestuur van Gilead was en dat hij er in ieder geval nog een miljoenenaandeel in heeft.
Na de toezegging van de oorlog tegen de griep is de beurskoers van Gilead pijlsnel gestegen, hetgeen naar men vermoedt Rumsfeld alleen al een miljoen dollar heeft opgeleverd.
Gilead wordt gezien als het bedrijf met de beste politieke conneceties van de VS. En dat wil wat zeggen.

Bronnen: Scoop, Democracy Now.


Powered by Greymatter