Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/03/2005: "Geheime politie arresteert Poolse anarchist Marek Kurzyniec"

De geheime politie van Polen heeft op 31 oktober in Krakow Marek Kurzyniec, een van de voormannen van de Poolse Anarchistische Federatie, gearresteerd.
Marekz2513310G (19k image)
Marek tijdens de actie tegen de komst van Poetin in Polen in januari
Vijf agenten namen zonder opgaaf van redenen de zeer actieve Kurzyniec gevangen en brachten hem over naar de gevangenis in Krakow waar hij nu vastzit.
Klik op meer.

Het moment dat Kurzyniec is vastgenomen, schijnt niet toevallig te zijn. Zowsel op 31 oktober als de dag daarna waren de rechtbanken gesloten en genoten de officieren van justitie van een vrije dag.

De advocaat en de familie slaagden er daarom niet in de reden en de mogelijke duur van zijn detentie te achterhalen.

Poolse anarchisten vermoeden echter dat de betrokkenheid van Marek Kurzyniec bij de acties voor mensenrechten tijdens de komst van de Russische president Poetin in januari j.l. naar Polen de reden van zijn arrestatie vormt. Een soort van wraakoefening dus.

Zijn advocaat weet inmiddels te melden dat Marek 15 dagen zal worden vastgehouden. De rechtbank heeft hem opgelegd sociaal werk te verrichten tijdens zijn detentie. Van vrijlating op borgtocht kan daarom geen sprake zijn.

Poolse anarchisten houden ‘s avonds op 5 november een pocket op de plek waar hij in Krakow is gearresteerd. Op 8 november zullen in meerdere steden acties volgen.

1 Reactie


Foto's van de actie op 5 november: http://www.poland.indymedia.org/pl/2005/11/16717.shtml

zei: J.B. Arend op 06/11/2005 om: 21:38u


Powered by Greymatter